Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κατάληψη της Βουλής επιχείρησαν διαδηλωτές στη Λευκορωσία


Anti-ntp:Άντε και στα δικά μας....


Οι αντιδράσεις, τα φαινόμενα βίας και η απαξίωση των πολιτικών στις διαδηλώσεις δεν αποτελούν ελληνικό φαινόμενο, με χιλιάδες ανθρώπους στη Λευκορωσία, αντιδρώντας στην επανεκλογή του...... Αλεξάντερ Λουκασένκο να συγκρούνται με αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή. 
Ειδικότερα, η επανεκλογή του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο με ποσοστό 79,96% προκάλεσε εκτεταμένα επεισόδια στη Λεκορωσία, ενώ οδήγησε και στη σύλληψη επτά εκ των εννιά υποψηφίων της αντιπολίτευσης που διαδήλωσαν ενάντια στην επανεκλογή. 

Οι Αντρέι Σανίκοφ, Νικολάι Στατκιέβιτς, Ριγκόρ Καστούσεφ και Βιτάλι Ριμασέφσκι συνελήφθησαν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους. Ο επίσης διαφωνών ΒλαντίμιρΝεκλιάεφ, ο οποίος είχε τραυματισθεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, όμως η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε. 
"Η επίθεση αυτή εναντίον ανυπεράσπιστων υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές είναι τρομερή και αισχρή", δήλωσε ο Γέρζι Μπούζεκ, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. "Έχω σοκαριστεί", ανέφερε χαρακτηριστικά. Μόνο οι υποψήφιοι Γιάροσλαβ Ρόμαντσουκ και Βίκτορ Τερετσένκο απέφυγαν τη σύλληψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Πολλά άτομα συνελήφθησαν με τη χρήση βίας από τις δυνάμεις της τάξης στο Μινσκ, δίνοντας μέσα σε λίγα λεπτά ένα τέλος στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να διοργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Ένστολοι αστυνομικοί, αλλά και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, συνέλαβαν περισσότερους από 1.000 οπαδούς της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Μινσκ διαμαρτυρόμενοι για τη νοθεία στις εκλογές που ανέδειξαν νικητή τον Λουκασένκο.
Ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στο Μινσκ καταδικάζει "την υπερβολική προσφυγή στη βία από την πλευρά των αρχών, συμπεριλαμβανομένου του ξυλοδαρμού υποψηφίων της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων".