Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Την διαίρεση της ΠΓΔΜ σε τρία εθνοτικά καντόνια προτείνει νέο αλβανικό κόμμα


Την διαίρεση της ΠΓΔΜ σε τρία καντόνια στο αλβανικό, στο σλαβικό και σε ένα με μικτό πληθυσμό προτείνει το νέο αλβανικό πολιτικό κόμμα της γειτονικής χώρας  «Αλβανική Ένωση». Όπως δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Βαλιόν Μπέλια «Παρότι ότι έχουν περάσει, σχεδόν, είκοσι χρόνια από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ, εντούτοις τα....
δικαιώματα και οι ελευθερίες των Αλβανών βελτιώθηκαν ελάχιστα.
Θέλουμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της δημοκρατίας της ΠΓΔΜ με την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, του οποίου ο στόχος θα είναι η μετατροπή του πολιτικού συστήματος της χώρας σε σύστημα καντονιών».
Μόνο με αυτό το σύστημα θα υπάρξει λύση στη διαφορετικότητα των πολιτών που κατοικούν στην χώρα και συνεχίζοντας ο Αλβανός πολιτικός ηγέτης τόνισε ότι «Πιστεύουμε σε αυτό το ευρωπαϊκό μοντέλο που εγγυάται τη διαφορετικότητα και τις πολιτισμικές αξίες. Ζούμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί τις αξίες της διαφορετικότητας. Καθημερινά βλέπουμε στην πολιτική σκηνή μια μεγάλη δυσαναλογία στην πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνησή μας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr