Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ιδιωτικοποίηση των πάντων? Το τυράκι το είδαμε...



Κατ' αρχήν θέλω να τονίσω ότι ιδεολογικά δεν ανήκω πια σε κανένα κόμμα. Τουλάχιστον όχι τα τελευταία 5-6 χρόνια που άρχισα έστω και αργά να συνειδητοποιώ τι παιχνίδι παίζουν σε βάρος μας. Και τι έγινε θα μου πείτε. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό, ειδικά τώρα που ακόμα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ειδικά τα άτομα με κάποια ηλικία είναι ακόμα προσκολημένα σε παρατάξεις και θα είναι για πάντα, γιατί απλά έτσι.... συνηθήσανε.
Ακούω συνεχώς για κύμα ιδιωτικοποιήσεων για την οργή του κόσμου απέναντι στις ΔΕΚΟ κτλ.
Χωρίς να θέλω να πάρω θέση υπέρ ή κατά, έχετε αναλογιστεί τι χάνουμε και τι κερδίζουμε με την ροή που έχουν πάρει τα πράγματα? Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά αν έχει παράπονα ο κόσμος εναντιών του δημοσίου άλλα, τόσα παράπονα έχει και εναντίων των μεγάλων εταιριών. Οι οποίες όσο πιο ισχυρές γίνονται τόσο δεν υπολογίζουν τίποτα. Θεωρώ σχήμα οξύμορο κάποιος τώρα να διαμαρτύρεται για την εξυπηρέτηση στα ΜΜΜ (απλά φέρνω τα ΜΜΜ σαν παράδειγμα γιατί αυτά είναι τώρα στο προσκήνιο) και αργότερα το ίδιο άτομο να διαμαρτύρεται επειδή το παιδί του που στο μέλλον πιθανό να δουλεύει εκεί, εργάζεται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Αν το δούμε και από άλλη σκοπιά με ποιο δικαίωμα οι κυβερνήσεις ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία που ανήκει σε όλους μας και που οι ίδιες μεθοδευμένα απαξιώσανε?
Πραγματικά πιστεύετε ότι με ''λιγότερο κράτος'' τα πράγματα θα βελτιωθούν? Βραχυπρόθεσμα ίσως ναι, και αυτό θα δώσει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερα ξεπουλήματα.
Με την φαντασία μου να καλπάζει σκέφτομαι στο μέλλον τις συνεδριάσεις της βουλής και τον πρόεδρο να δίνει τον λόγο στον βουλευτή/αντιπρόσωπο της General Motors μετά τον οποίο έχει σειρά η κυρία που εκπροσωπεί την Microsoft.
Aναγνώστης
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_6995.html