Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Σύμφωνος ο Ιερώνυμος με το φυλλάδιο «Προς το Λαό»


Το «τοπίο» για το αν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμφωνεί με το φυλλάδιο «Προς το Λαό» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Χάρης Κονιδάρης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Ο αρχιεπίσκοπος δεν διαχωρίζει τη θέση του από τη Σύνοδο και την Ιεραρχία» δήλωσε ο κ. Κονιδάρης.Το φυλλάδιο “Προς το Λαό”, που διανέμεται στους ναούς και το οποίο τοποθετείται με σκληρούς και.... οξείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για τους πολιτικούς και τις ευθύνες τους.“Περνάμε και θα περάσουμε δύσκολες ημέρες και οι άνθρωποι θα πονέσουν πολύ” δήλωσε από την πλευρά του την Κυριακή ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ερωτηθείς για την οικονομική κρίση. 

“Χρειάζονται ηγέτες που θα παρηγορούν και θα καθοδηγούν θετικά το λαό κι όχι να καθοδηγούνται από την οργή και τα πάθη”, ανέφερε πάντως ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος τήρησε αποστάσεις από το επίμαχο φυλλάδιο. “Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη από παρακλητικό λόγο και όχι καταγγελτικό. Από νηφαλιότητα και όχι έξαψη των παθών, δηλαδή έκφραση οργής που δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για τη θεσμική οργάνωση της πατρίδας μας. Την πάταξη της διαφθοράς, την προσφορά ελπίδας, ψυχραιμίας και αγάπης. Δεν ωφελεί σε τίποτε να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος, αλλά το πώς θα θεραπευτούν αυτές οι πληγές για το μέλλον των παιδιών μας” σημείωσε. 
Σημειώνεται ότι το φυλλάδιο ‘’Πρός το Λαό’’ καταλογίζει ευθύνες όχι μόνο στους πολιτικούς αλλά και στο λαό, αλλά προβαίνει και σε αυτοκριτική για τη συμπεριφορά ορισμένων κληρικών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο βασίζεται στις εισηγήσεις επί των οικονομικών που έγιναν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου. Τότε, είχε αποφασισθεί να εκδοθεί κείμενο με τις θέσεις της Εκκλησίας επί της οικονομικής κρίσης. Μέχρι τώρα δεν έχει διασαφηνισθεί πλήρως αν το συγκεκριμένο κείμενο (όχι οι εισηγήσεις του Οκτωβρίου), έχει την έγκριση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

http://greeknation.blogspot.com/2010/12/blog-post_1431.html