Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τυχαία παρήγγειλε πλωτά γεωτρύπανα;



Αν νομίζουν κάποιοι ότι ο σχεδιασμός της συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων του Αιγαίου είναι πρόσφατος, απόρροια της πολιτικής του κ. Παπανδρέου κάνουν λάθος.
Ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός είναι «απόρροια» του σχεδιασμού για την συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου!
«Τοποθετήθηκε» (μη ρωτάτε ΠΩΣ, μεγάλα παιδιά είστε και.....
άλλωστε τα έχω γράψει πολύ πριν… «τοποθετηθεί» τον Οκτώβρη του 2009) για να φέρει εις πέρας την τελική φάση του σχεδιασμού.
Το ερώτημα το σημερινό όμως είναι άλλο. Είναι τυχαίο ότι όταν η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο της διπλωματίας των αγωγών άνοιξε το παιχνίδι στον ρώσικο παράγοντα , μεταξύ των άλλων κτυπημάτων που δέχτηκε ήταν και το κλείσιμοτης ναυαρχίδας της στον χώρο του Τύπου, της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»;
O κ. Θ. Αγγελόπουλος είναι γνωστόν ότι κινείται στον αγγλοαμερικανικό χώρο.Είναι τυχαίο ότι την ίδια περίπου εποχή με τον «βίαιο θάνατο» της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» , ο κ. Θ. Αγγελόπουλος παραγγέλλει σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής τη ναυπήγηση τριών… πλωτών γεωτρύπανων, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, με προκαταβολή μάλιστα 900.000.000 δολάρια;
Τυχαίο;