Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ιβάνοφ: Απαιτούμε η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χρησιμοποιήσει μια ευρωπαϊκή προσέγγιση προς εμάς


Ο Ιβάνοφ απαιτεί….
Άκουσον, άκουσον απαιτεί…
Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Ιβάνοφ δήλωσε ότι θεωρεί πιθανή “μια συμβιβαστική λύση” στη λεγόμενη «διαμάχη για το όνομα» που η χώρα του έχει με την Ελλάδα.

Ο Ιβάνοφ, ωστόσο, δήλωσε ότι κάθε συμβιβασμός δεν μπορεί να επηρεάσει : 
«Την ταυτότητα, την γλώσσα, και το Σύνταγμα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”».Λόγω της διαφωνίας ονόματος, η Ελλάδα έχει..... μέχρι στιγμής προβάλει βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, και απέκλεισε την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την ΠΓΔΜ. Λόγω των ελληνικών θέσεων έγιναν δεκτοί στα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).”

“Δεν είναι αποδεκτό να συζητήσει μια λύση που αγγίζει την 
ταυτότητα τηςΜακεδονίας , σλαβομακεδονική γλώσσα και το Σύνταγμα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Όσο είμαι πρόεδρος της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό” δήλωσε ο πρόεδρος Ιβάνοφ, στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο, όπως παρατίθεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος  από την πλευρά των αρχών της χώρας του, για την επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα με «ευρωπαϊκό» τρόπο.“Είμαστε έτοιμοι να γεφυρώσουμε τις διαφορές με ευρωπαϊκό τρόπο. Είμαστε πολίτες μιας ευρωπαϊκής χώρας και απαιτούμε η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χρησιμοποιήσει μια ευρωπαϊκή προσέγγιση προς εμάς», δήλωσε ο Ιβάνοφ. http://www.novinite.com/view_news.php?id=123210

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

As erthei na ta pei edw auta na dei ton "eurwpaiko" tropo pou toso epithymei....Mono pou h Eurwph htan apo thn Ellada ;) (gia osous to piasan) Meta omws mhn zhthsei kana allo tropo giati meta ton "eurwpaiko".....ELLADA!