Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Αγγελάκης: Ο Kατάσκοπος που μας πρόδωσε (ΕΥΠ)


Ο παντοδύναμος τμηματάρχης της ΕΥΠ διώκεται για κακούργημα, καθώς βρέθηκε να κατέχει πάνω από 20.000 έγγραφα με απόρρητα στοιχεία, επιχειρήσεις του εξωτερικού και πληροφορίες

MΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ λίγο καιρό ο κ. Κώστας Αγγελάκης ήταν ο παντοδύναμος τμηματάρχης-αρχισυνδικαλιστής της ΕΥΠ, τον οποίο ακόμη και οι διοικητές έτρεμαν και φρόντιζαν να του ικανοποιούν όλα του τα χατίρια.Σήμερα βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση που έχει βρεθεί ποτέ. Κατηγορείται επίσημα για «κατασκοπεία σε βάρος της χώρας», διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και, αν καταδικαστεί, απειλείται με πολυετή κάθειρξη.

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ
dionthan@yahoo.gr



Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών χρεώνει τώρα στο άλλοτε αγαπημένο της παιδί πράματα και θάματα» και ανώτερα στελέχη ισχυρίζονται ότι στην ουσία λειτουργούσε ως διπλός πράκτορας που εμπορευόταν έγγραφα και πληροφορίες με επιχειρήσεις και ξένες χώρες. Του προσάπτουν ακόμη το στήσιμο ενός παραμάγαζου μέσα στην ΕΥΠ που μοίραζε εξυπηρετήσεις, αλλά και συμμετοχή στην περίφημη ομάδα ΟΛΑΦ, που έκανε χιλιάδες παρακολουθήσεις από το 2004 και μετά. Οι άνθρωποι που τον κατηγορούν σήμερα είναι οι ίδιοι που έσπευδαν να προσυπογράψουν τις μηνύσεις που ο κ. Αγγελακης κατέθετε σε βάρος του «ΘΕΜΑτος» όταν ήταν παντοδύναμος, επειδή το ρεπορτάζ κατέγραφε τα γλέντια στα μπουζούκια και τα ταξίδια της χλιδής που ο ίδιος διοργάνωνε ως υνδικαλιστής για τους συνάδελφους του, με χρήματα του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της ειδικής μεταχείρισης που επεφύλασσε η ΕΥΠ στο «ΘΕΜΑ», μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της απαγωγής των Πακιστανών από Ελληνες πράκτορες, ένα περίεργο βαν με μια ομάδα ανθρώπων βρισκόταν συνέχεια κοντά στα γραφεία της εφημερίδας. Μετά την έρευνα την οποία οδήγησαν πληροφορίες μέσα από την ΕΥΠ αποκαλύφτηκε ότι τα γραφεία της εφημερίδας ήταν υπό παρακολούθηση από μια περίεργη ομάδα η οποία χειριζόταν το περίφημο «βαλιτσάκι υποκλοπών» που είχε στη διάθεσή της η υπηρεσία από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Λίγο προτού δημοσιευτεί το ρεπορτάζ που υπέγραφε ο Κώστας Βαξεβάνης, το οποίο είχε σταλεί με e-mail, ο δημοσιογράφος δέχτηκε τηλεφώνημα από αξιωματικό της Διεύθυνσης Κατασκοπείας που του ζητούσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ προτού καν δημοσιευτεί. Ποιος ήταν αυτός που πήρε το τηλέφωνο;

Ο κ. Κώστας Αγγελάκης που κατηγορείται πλέον για κατασκοπεία και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Στα ντουλάπια του γραφείου του βρέθηκαν να φυλάσσονται παρανόμως, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΥΠ, περισσότερα από 20.000 έγγραφα με απόρρητα στοιχεία, αναφορές επιχειρήσεων και πληροφορίες.

Οπως αναφέρεται στο δικόγραφο που έχει υπογράψει στις 24 Ιουνίου ο εισαγγελέας κ. Δημήτριος Πέρρος και φέρνει στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα», η κατηγορία σε βάρος του κ. Αγγελάκη συνίσταται στο «ότι από τον Νοέμβριο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 πέτυχε να περιέλθουν παράνομα στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει και να τα διαβιβάσει σε άλλους». Στην εισαγγελική διάταξη τονίζεται ότι «προκειμένου να τα απομακρύνει από την ΕΥΠ, είχε αποκρύψει στο γραφείο του,αλλά και στο γραφείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της ΕΥΠ», της οποίας τυγχάνει πρόεδρος και χρησιμοποιούσε ο ίδιος, «πλήθος εγγράφων εθνικής ασφαλείας, που τα συμφέροντα της πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι στις ξένες κυβερνήσεις». Καταλήγοντας ο εισαγγελέας απαγορεύει την έξοδο του κ Αγγελάκη από τη χώρα επειδή, όπως αναφέρει, «από τα στοιχεία της δικογραφίας πιθανολογείται σοβαρά η βασιμότητα της κατηγορίας».

Τα επτά χάρτινα κουτιά!
Σε μία μόνο από τις εκθέσεις παραδόσεως των κατασχεμένων εγγράφων που αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» ξεδιπλώνεται ανάγλυφα μόνο ένα μέρος από τα έγγραφα που είχε παράνομα στην κατοχή του, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο πρώην υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Κατασκοπείας της ΕΥΠ. Πολυσέλιδες απόρρητες εκθέσεις επιχειρήσεων, δεκάδες μονοσέλιδα, δισέλιδα και τρισέλιδα απόρρητα δελτία πληροφοριών, όλα από το έτος 1994 μέχρι σήμερα, ονομαστικές καταστάσεις υποψηφίων πρακτόρων, προγράμματα προφορικών εξετάσεων της αγγλικής γλώσσας για τους επίδοξους Ελληνες Τζέιμς Μποντ και πολλά ακόμη. Η έρευνα για τον βίο και την πολιτεία του κ. Αγγελάκη που ξεκίνησε στις 26 Απριλίου αποκάλυψε έναν όγκο εγγράφων ο οποίος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ξεπερνάει τις 20.000 σελίδες. Ο πρώην υποδιευθυντής είχε γεμίσει φωριαμό, συρτάρια, ακόμη και χάρτινα κουτιά με απόρρητα εισηγητικά έγγραφα, μαγνητοταινίες και CD με άγνωστο ακόμα υλικό που ερευνάται. Ενας από αυτούς έχει την ένδειξη «διαχείριση κρίσεων», ενώ σε ένα από τα επτά χάρτινα κουτιά που αναγράφονται στη συγκεκριμένη έκθεση κατάσχεσης, το οποίο έφερε τη χειρόγραφη ένδειξη «μπιχλιμπίδια», ανακαλύφθηκε κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Η αποκαθήλωση του συνδικαλιστή

Ο βίος και η πολιτεία του κ. Αγγελάκη στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στιγματίζεται για πάντα, σύμφωνα με τα όσα ακούονται στο κτίριο της Κατεχάκη από πολλά στόματα. Είναι ο πρώτος στα χρονικά Ελληνας πράκτορας με θητεία στη Διεύθυνση Κατασκοπείας και επιτελική θέση που βαρύνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας. Δεν είναι τυχαίο,λένε παλιά στελέχη, ότι ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του, αλλά και στο γραφείο της ΠΟΣΕΥΠ της οποίας είναι πρόεδρος, υπάρχουν σχεδόν τα πάντα. Από απόρρητες επιχειρήσεις μέχρι πληρωμές εξεταστικών επιτροπών, βαθμολογητών και επιτηρητών στις εξετάσεις των υποψηφίων πρακτόρων το 2000, τότε που για 140 θέσεις στην ΕΥΠ προσήλθαν 12.000 υποψήφιοι. Μέχρι και αποτελέσματα ψυχομετρικών τεστ για τέσσερις υποψηφίους που προφανώς τον ενδιέφεραν βρέθηκαν κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα δύο γραφεία που διατηρούσε στην Υπηρεσία.Παρόλο που οι ψυχίατροι τους απέρριψαν, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι τελικά προσελήφθησαν στην ΕΥΠ και το όνομα του ενός μάλιστα αποκαλύφθηκε στην περίφημη υπόθεση με τις απαγωγές των Πακιστανών που αποκάλυψε αυτή η εφημερίδα, ξεκινώντας έναν αγώνα ενάντια στο παρακράτος που είχε στηθεί στα κεντρικά της Κατεχάκη. Εκεί όπου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ο κ. Κώστας Αγγελάκης πριν από 27 χρόνια, ανεβαίνοντας σταδιακά σε όλο και ψηλότερες θέσεις. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τολίδο στο Οχάιο σχετικές με την Ιστορία και τις Πολιτικές Επιστήμες, ο κατάσκοπος που κατηγορείται ξεκίνησε ως επιτελής πληροφοριών στα κεντρικά της Κατεχάκη. Το αξιοθαύμαστο στην περίπτωσή του είναι ότι εκτός από την υπηρεσία του στον κλάδο κατασκοπείας της ΚΥΠ μέχρι το 1984 -χρονιά που η Υπηρεσία μετονομάστηκε σε ΕΥΠ και προσπάθησε να αναδιοργανωθεί στα πρότυπα άλλων μυστικών υπηρεσιών ανέπτυξε και έντονη συνδικαλιστική δράση. Με έναν μαγικό τρόπο κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα ακόμη και όταν το ΠΑΣΟΚ το οποίο υποστηρίζει έφυγε από την εξουσία. Μάλιστα έγινε «αυτοκόλλητος» συνεργάτης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και σημερινού βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ιωάννη Κοραντή, τον οποίο «έσερνε» μέχρι πρόσφατα στα δικαστήρια, στις μηνύσεις σε βάρος του «ΘΕΜΑτος». Μετά τις αποκαλύψεις βεβαίως, ο κ. Κοραντής» σε ό,τι αφορά τον πρώην εκλεκτό του δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες πράξεις του.

Η επόμενη μέρα του κατασκόπου

Οταν ξεκίνησε η έρευνα και έχοντας απολέσει την ισχυρή θέση του στην Υπηρεσία, ο κ. Αγγελάκης προσπάθησε -ανεπιτυχώς λένε παλιοί του συνάδελφοι- να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Πήγε σε ανύποπτη μέρα δήθεν να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα, πλην όμως δεν του επετράπη η είσοδος ούτε καν στα γραφεία των συνδικαλιστών που βρίσκονται εκτός του κεντρικού κτηρίου όπου στεγάζεται η ΕΥΠ. Η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ενώ όλο αυτό το κατασκοπικό θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος τον έστειλε στο νοσοκομείο αρχικά με ενοχλήσεις στην καρδιά -είχε αντιμετωπίσει και παλιότερα πρόβλημα υγείας- οι οποίες τον οδήγησαν σε ένα μικρό χειρουργείο για την τοποθέτηση τριών stents. Προς το παρόν τελεί σε αναρρωτική άδεια, θεωρείται όμως απίθανο να επιστρέψει στην ΕΥΠ έστω και σε άλλο τμήμα, αφού η υπόθεσή του θεωρείται από τις πλέον σοβαρές -αν όχι η πιο σοβαρή- λόγω και της θέσης που κατείχε. Αν ο συχωρεμένος Markus Wolf, αρχηγός της Στάζι –η παντοδύναμη τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ανατολικής Γερμανίας- ζούσε και άκουγε την ιστορία του κ. Αγγελάκη, μάλλον θα μειδιούσε. Για να βρουν δική του φωτογραφία, οι Δυτικές Υπηρεσίες χρειάστηκε να περιμένουν 25 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να τον αναγνωρίσει τυχαία ένας Ανατολικογερμανός αποστάτης. Για τον κ. Αγγελάκη μία από τις πολλές νύχτες στα μπουζούκια μαζί με τους πράκτορες της ΕΥΠ ήταν αρκετή...


Η υπόθεση Οτσαλάν, ο Σάββας και οι χοροεσπερίδες στα μπουζούκια

Τον Φεβρουάριο του 1999 η Ελλάδα συγκλονίζεται από την υπόθεση Οτσαλάν και τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όμως ο κ. Αγγελάκης φέρεται να ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: να συντάξει μια ανακοίνωση της ΠΑΣΚ/ΕΥΠ χωρίς φυσικά την υπογραφή του, στην οποία πλέκει το εγκώμιο του τότε αρχηγού Χαράλαμπου Σταυρακάκη αλλά και της Υπηρεσίας, «η οποία εκτέλεσε την αποστολή της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο»! Πήγε μάλιστα προτού την εκδώσει στο γραφείο του κ. Σταυρακάκη μαζί με τον τότε αρχηγό στη Διεύθυνση Αντικατασκοπίας κ. Γ. Κίτσο για να γίνουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις. Στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 18 Φεβρουαρίου κρίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη, προδοτική και ύποπτη η στάση του κ. Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος βίωσε με τον χειρότερο τρόπο στο πετσί του τη δύναμη του συνδικαλιστή-κατασκόπου.

Αν και δεν τον κατονομάζει στο βιβλίο του, ο κ. Αγγελάκης «φωτογραφίζεται» από τον πρώην πράκτορα, ενώ όταν του ζητήθηκε να καταθέσει για την περίφημη ανακοίνωση αρνήθηκε τα πάντα λέγοντας ότι δεν φέρει την υπογραφή του. Παρέδιδε αρκετά συχνά μαθήματα Πληροφοριών σε διάφορες σχολές του Στρατού, ενώ δεν δίστασε να δώσει συνέντευξη σε εφημερίδα, μιλώντας για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει για πολλοστή φορά η ταλαίπωρη ΕΥΠ, μετά τα αποκαλυπτήρια του σκανδάλου των υποκλοπών. Στη φωτογραφία το πρόσωπο του υψηλόβαθμου στελέχους είχε καλυφθεί με pixel, για να προστατευτεί η ταυτότητά του, αυτό όμως δεν χρειαζόταν, γιατί ήταν ήδη πολύ γνωστός σε κόσμο και κοσμάκη.

Oι φωτογραφίες του άλλωστε από τις χοροεσπερίδες των συνδικαλιστών της ΕΥΠ στα μπουζούκια, όπου ο κ. Αγγελάκης οργάνωνε ακόμη και κληρώσεις δώρων μοιράζοντας σερβίτσια, λαμπατέρ και ηλεκτρονικές συσκευές στους πράκτορες, είχαν ήδη εξαφανίσει την έννοια του απορρήτου για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος στη Διεύθυνση Κατασκοπείας, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους «διασκεδάζοντες κατασκόπους». Χορεύοντας άψογα ζεϊμπέκικο με καλλίγραμμες πρακτόρισσες χάρισε άφθονα φωτογραφικά ενσταντανέ. Θεωρείται σίγουρο ότι είναι περασμένος στις φωτογραφικές συλλογές υπηρεσιών όπως η ισραηλινή Mossad και η τουρκική ΜΙΤ, έστω και αν ο ίδιος διατεινόταν ότι δέκα μέρες μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών ταξίδεψε με ξυρισμένο κεφάλι και μούσι σε επιχειρησιακή αποστολή στο εξωτερικό χωρίς να τον αναγνωρίσουν.

Τα επτά χάρτινα κουτιά!
Σε μία μόνο από τις εκθέσεις τα όσα διαρρέουν για μια επιχείρηση παρακολούθησης κάποιου ατόμου στο εξωτερικό στον οποίο δόθηκε το κωδικό όνομα «Alexander Foote» επειδή φορούσε φούτερ, δηλαδή μπλούζα με κουκούλα! Σε άλλο τετράδιο που φέρει τον κωδικό τίτλο «Υπόθεσις Κικέρων» ξεδιπλώνεται συνοπτικά σε δύο σελίδες μια επιχείρηση της ΕΥΠ στη γειτονική Αλβανία, ενώ σε αυτό με την κωδική ονομασία «Υπόθεσις Sorge» αναφέρονται στοιχεία για Τουρκογερμανό πληροφοριοδότη, στρατολογημένο από την ΕΥΠ. Και να ήταν μόνο αυτά! Σε 20 σελίδες άλλου τετραδίου που ονομάζεται «Το δίκτυο Lonsdale» περιγράφεται λεπτομερώς -υπάρχουν όπως ακούγεται ονόματα και διευθύνσεις- ολόκληρο το δίκτυο πληροφοριοδοτών που έχει στηθεί από Ελληνες πράκτορες σε χώρα του εξωτερικού.

Μέχρι στιγμής λένε κάποιοι αυτά είναι κάποια μόνο από τα χιλιάδες έγγραφα που μπορεί να «κάψουν» πολύ κόσμο αν δημοσιοποιηθούν και τα οποία είχε στην κατοχή του ο συνδικαλιστής κατάσκοπος. Υπηρετώντας σε ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματα της ΕΥΠ ο κ. Αγγελάκης είχε πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα τα οποία αντί να βρίσκονται ερμητικά κλειδωμένα ήταν μέσα σε χάρτινα κουτιά, στον φοριαμό του και στα συρτάρια του γραφείου του.

Ανάμεσα σε αυτά που αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» με τη δημοσιοποίηση μιας από τις εκθέσεις των κατασχεμένων εγγράφων που κατείχε ο πρώην υποδιευθυντής στη Διεύθυνση κατασκοπείας συγκαταλέγονται και εκπαιδευτικά εγχειρίδια πάσης μορφής όπως αυτά με τον τίτλο «Μυστική Δράση Πράκτορος», «Μυστική Δράση-Επιχείρηση Μυστικής Εισόδου», «Σχέδιο Στρατολογήσεως» και «Επιχειρήσεις Πρακτόρων».


Αποφασισμένος να πάρει κι άλλους μαζί του 

Η υπερασπιστική γραμμή του πράκτορα Κώστα Αγγελάκη - Απορίας άξιον γιατί δεν συνελήφθη, αλλά μόνον του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.Από το περιβάλλον του διαρρέουν εύλογες απορίες σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεσή του, όπως το γεγονός ότι δεν κλήθηκε ποτέ από τον διοικητή της ΕΥΠ να δώσει εξηγήσεις, όταν από την πρώτη μέρα της έρευνας ανακαλύφθηκαν έγγραφα που δεν δικαιολογούνταν να έχει στην κατοχή του. Σε τέτοιες υποθέσεις, είναι συνήθης πρακτική οποιασδήποτε μυστικής υπηρεσίας ανά τον κόσμο να διεξάγει εσωτερική έρευνα προτού αποφασίσει να ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης. Παλιά και έμπειρα στελέχη της Υπηρεσίας απορούν γιατί αφού του αποδόθηκε η κατηγορία της κατασκοπείας δεν συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και δεν έγινε έρευνα στο σπίτι του, ως είθισται σε τέτοιες υποθέσεις, αλλά απλώς του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Στην περίφημη υπόθεση Λάλα, για παράδειγμα, οι Αμερικανοί, αφού μάζεψαν τα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον Ελληνοαμερικανό που υπηρετούσε στην πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα, τον κάλεσαν δήθεν για λίγες μέρες στις ΗΠΑ και μόλις πάτησε το πόδι του συνελήφθη από πράκτορες της CIA και του FBI. Εντονα συζητήθηκε και η απόφαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών να απορρίψει αίτημα του κ Αγγελάκη, να ζητήσει και να εξασφαλίσει την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια που απαιτείται από τον υπουργό Εσωτερικών για να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο κ. Αγγελάκης έκανε πάντως την πρώτη του κίνηση, αποφασισμένος να μην πέσει αμαχητί, αλλά να πάρει μαζί του και άλλους, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του. Με εξώδικο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ» και απέστειλε προς τον Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνο Μπίκα και προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, κυρίους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χάρη Καστανίδη αντίστοιχα, ο πρώην επιτελικός πράκτορας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Δεν φαίνεται να λάβατε υπόψη το γεγονός ότι τυγχάνω στέλεχος της ίδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας για διάστημα που υπερβαίνει τα είκοσι επτά συναπτά έτη, ώστε η τυχόν κατοχή εγγράφων τέτοιας φύσης από εμένα, αν ήθελε υποτεθεί ότι υφίσταται, να μην επιτρέπεται να αξιολογηθεί αυτοδικαίως ως παράνομη, δεδομένου ότι μπορεί να καθίσταται απολύτως δικαιολογημένη για λόγους που τελούν σε συνάφεια ακριβώς με ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας ή δημοσίου συμφέροντος και δυνάμει εντολών ιεραρχικά ανώτερων φορέων, η για πολλούς άλλους λόγους τους οποίους θα μπορούσα να σας εξηγήσω κατ’ ιδίαν επιδεικνύατε την ευθιξία, ως Πειθαρχικός Προϊστάμενος της ΕΥΠ να με καλέσετε σχετικώς». Τονίζει, επίσης, ότι «με τον τρόπο αυτό το μόνο που ουσιαστικά επιτύχατε ήταν να παραδώσετε στο έλεος μιας άσκοπης δημοσιότητας εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα και πηγές πληροφόρησης της Υπηρεσίας μας, γεγονός που καθίσταται πρόσφορο να επιφέρει ανυπολόγιστη ζημία στη λειτουργία της και συνακόλουθα στα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας». Ο κ. Αγγελάκης ζητάει επίσης στο εξώδικό του τα απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά τον έλεγχο στα γραφεία του, τα οποία όμως δεν περιέχονται λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους στον συνταχθέντα φάκελο της δικογραφίας, προκειμένου να διατυπώσει επί ίσοις όροις την απολογητική του θέση.

Ο συνήγορός του κ. Ανδρέας Πάτσης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τόνισε ότι «τα πρώτα δείγματα γραφής από την υπόθεσή μας προκαλούν έντονη περίσκεψη, δεδομένου ότι υπό τη σκέπη του χαρακτήρα διαβάθμισης συγκεκριμένων εγγράφων της δικογραφίας αποκλείστηκε με απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου η δυνατότητα λήψης και γνώσης αυτών από τον εντολέα μας».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Σελ. 24,25,26,27


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/k.html#ixzz11niY5g1g