Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Οι Ναζί σεβάστηκαν, ο Τσολάκογλου-Jeffrey όχι!



Ξύλο φάγανε οι δημοσιογράφοι από τα ΜΑΤ στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου για να μη καλύψουν τις συμπλοκές που σημειώθηκαν το πρωί μεταξύ καταληψιών συμβασιούχων με δυνάμεις των ΜΑΤ
Κλεφτοκυνηγητό, σακρυγόνα συλλήψεις και τραυματισμοί στον Ιερό Βράχο
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν αδιανόητες.
ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΧΑΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια επεισοδίων.....
τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης του Associated Press. «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία. Σήμερα κατέστρεψαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.
Άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν στην Ακρόπολη το πρωί, βάσει εισαγγελικής εντολής, μετά την άκαρπη συνάντηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Γύζη με τους συμβασιούχους, την Τετάρτη.
Μέσω πλαϊνής εισόδου, κατάφεραν να μπουν στο χώρο από πλαϊνή είσοδο και να απωθήσουν τους συμβασιούχους.
«Την άσχημη τροπή την έχει δημιουργήσει ο κατά το Σύνταγμα υποδειγματικός εργοδότης, που έχει αφήσει τους εργαζόμενους στη μεγαλύτερη ‘βιομηχανία’ της χώρας -τον πολιτισμο- απλήρωτους εδώ και 24 μήνες» δήλωσε στον ΣΚΑΙ, λίγο πριν τα επεισόδια, ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Νικολιτσόπουλος.
Οι συμβασιούχοι βρίσκονταν στην Ακρόπολη από την Τετάρτη, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία, άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε πως βάσει νόμου δεν μπορούν να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων ούτε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
«Οι διαμαρτυρίες είναι θεμιτές, αλλά δεν μπορούν να κλείνουν την Ακρόπολη» υποστήριξε.
Όσο για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων, ο κ. Χυτήρης παραδέχθηκε ότι για αυτό δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Υποστήριξε όμως ότι ορισμένοι συμβασιούχοι δεν έχουν πληρωθεί επειδή δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_5342.html