Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

AΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ - ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΑΗΔΟΝΙΩΝ


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Τιμή Εκδρομής : 15 ΕΥΡΩ
Ξεναγός: Στέφανος Μίλλερ, Έφη Καφετζιδάκη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.....

Ώρα αναχωρήσεως 8:30πμ ΟΜΟΝΟΙΑ επί της 3ης Σεπτεμβρίου έναντι HONDOS CENTER. Η ξενάγησις στον αρχαιολογικό χώρο θα πραγματοποιηθεί από τον....
Στέφανο Μίλλερ αρχαιολόγο - καθηγητή του Μπέρκλευ - ανασκαφέα επί πολλές δεκαετίες στην Αρχαία Νεμέα. Οι ντόπιοι τον ονόμασαν σύγχρονο λέοντα της Νεμέας.
Επίσκεψις στην Αρχαία Νεμέα όπου θα ξεναγηθούμε στο περίφημο Στάδιο 40.000 θέσεων όπου τελούντο κάθε δύο χρόνια πανελλήνιοι αγώνες προς τιμή του Οφέλτη. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τον Ναό του Διος όπου θα μιλήσουμε για το αναστηλωτικό έργο που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια, τα λουτρά και το Μουσείο όπου θα δούμε μεταξύ των άλλων την συλλογή αντικειμένων σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες της Νεμέας και τον περίφημο θησαυρό των Αηδονιών. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, θα πάμε στο μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονιών με τους μνημειώδης τάφους, το οποίο ταυτίζεται με την Ομηρική Αραιθυρέη και είναι ένα από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά νεκροταφεία της Πελοποννήσου. Οι τάφοι είναι 17 θαλαμωτοί και ένας ορθογώνιος λακκοειδής μεγάλων διαστάσεων.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 
Τηλ : 6946230909, 6944965803
http://palaixthon.dyndns.org/