Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Με "εξέγερση" απειλούν οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!



  • Νέο "μαχαίρι" στο εισόδημα των στελεχών των Ε.Δ.
  • Με ... εξέγερση "στυλ Ισημερινού" προειδοποιούν
Η "επίθεση" της κυβέρνησης στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό δεν λέει να κοπάσει. Και αυτή η στάση, των νεο-πατριωτών τύπου Παπανδρέου και Πάγκαλου, μόνο ανησυχίες μπορεί να εισάγει στην χώρα, αφού η δυσφορία είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε δυναμική κινητοποίηση. Και όταν κινητοποιούνται τα Σώματα Ασφαλείας και ο Στρατός, είναι πολύ εύκολο για....... κάποιους να μιλήσουν για "πραξικοπήματα"... Και είναι βέβαιο, πλέον, πως η παρούσα κυβέρνηση εξωθεί στα άκρα, για να μπορέσει να φορτώσει αλλού την "ανικανότητά" της και ταυτόχρονα να δημιουργήσει το "άλλοθι" του καταστροφικού λαού...
Μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και λοιπών μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για το «Ενιαίο Μισθολόγιο» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα. Στο defencenet.gr από χθες κυριολεκτικά «έχουν σπάσει τα τηλέφωνα» και έχουμε δεχθεί δεκάδες ηλεκτρονικές επιστολές από αξιωματικούς που απευθύνοτν κραυγή διαμαρτυρίας για το νέο επερχόμενο κακό. «Είδατε τι έγινε στον Ισημερινό. Εδώ που φτάνουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» αναφέρει μία από τις επιστολές.
Ειδικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ισοπεδωθεί μισθολογικά από την περικοπή των επιδομάτων και αυτό γιατί ενώ έχει τους χαμηλότερους μισθούς του δημόσιου τομέα (μέχρι και 50% κάτω) η επιδοματική πολιτική που εφαρμοζόταν από όλες τις κυβερνήσεις, δηλαδή η καταβολή «γενναίων» επιδομάτων για να εξισορροπείται ο χαμηλός μισθός, είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και το 35% σε έναν μισθό να προέρχεται από το επίδομα.
Τώρα το Ενιαίο που μελετάται στοχεύει κυρίως αυτά τα επιδόματα τα οποία θα περικοπούν μέχρι και κατά 50%! Δηλαδή στη νυν μείωση μισθού και επιδομάτων που ξεπερνά για τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων του ξεπερνά το 25% του εισοδήματός του με πληθωρισμό άνω του 5% αθροιστικά κατ΄ ελάχιστο όριο τη διετία 2009-2010 θα έχουμε μία επιπλέον μείωση που θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 18% ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας!
Το 90% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποδοχές μεταξύ 1.000-1.500 ευρώ με το επίδομα να προσθέτει ένα 25% τώρα στις αποδοχές τους. Και βέβαια πλέον μιλάμε για 12 μισθούς. Η κατάσταση είναι περισσότερο έκρυθμη και από την περασμένη άνοιξη οπότε και έγινε η πρώτη «χειρουργική επέμβαση» στους μισθούς των στελεχών και μάλλον θα έχουμε εξελίξεις ανάλογες με ατές της «λευκής απεργίας» των πιλότων, αλλά σε άλλο επίπεδο...


http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_696.html