Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα - Μας ήρθε Ισραηλινός πρέσβης που είναι ειδικός στην Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού!!!


Ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Άριε Μέκελ επέδωσε την Τρίτη (28/9) τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, ο Άριε Μέκελ είναι ένας πολύ πεπειραμένος διπλωμάτης με μακρόχρονη επαγγελματική καριέρα στους τομείς της δημοσιογραφίας και της διπλωματίας. 

Ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1967 και εργάστηκε διαδοχικά για περίπου 20 χρόνια ως......
στρατιωτικός και πολιτικός συντάκτης για την Ραδιοφωνία των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στο Τελ Αβίβ, ως Αρχισυντάκτης και Πολιτικός ανταποκριτής της Ισραηλινής Κρατικής Ραδιοφωνίας (Kol Israel) στην Ιερουσαλήμ και ως ανταποκριτής της Ισραηλινής Κρατικής Ραδιοφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των ετών 1976 - 1979 διετέλεσε εκπρόσωπος του Εβραϊκού Πρακτορείου στην πόλη Σινσινάτι του Οχάιο των ΗΠΑ, ενώ εργάστηκε και ως Καθηγητής Εβραϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι. Επιπρόσθετα, ο κ. Μέκελ διετέλεσε για τέσσερα χρόνια (1989 - 1993) Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ, η οποία είναι υπεύθυνη για την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία στη χώρα, αναφέρει η ανακοίνωση.
O κ. Μέκελ εντάχθηκε στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών το 1984 στη θέση του Υψηλόβαθμου Ερευνητή. Στη συνέχεια διετέλεσε Σύμβουλος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού του Ισραήλ Γιτσχάκ Σαμίρ, Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στις Νοτιοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, Επιτετραμμένος του Ισραήλ στη Νότια Κορέα και Σύμβουλος του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού.
Το 2003 ανέλαβε το πόστο του Αναπληρωτή Μόνιμου Εκπροσώπου του Ισραήλ στον ΟΗΕ και κατόπιν διορίστηκε Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη (2004 - 2007).
Μετά την επιστροφή του στο Ισραήλ τέθηκε επικεφαλής της Διεύθυνσης του Τμήματος ΜΜΕ και Τύπου και Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Ισραήλ και στην συνέχεια Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτιστικών και Επιστημονικών Θεμάτων του Υπουργείου πριν διοριστεί Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα. Οι σπουδές του νέου Ισραηλινού Πρέσβη περιλαμβάνουν πτυχία Bachelor στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, καθώς και πτυχία Master στην Κοινωνιολογία και στην Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αντίστοιχα, αναφέρει η ανακοίνωση. Ο κ. Μέκελ είναι παντρεμένος με την Ρούθ και είναι πατέρας τριών μεγάλων παιδιών και περήφανος παππούς με τρεις εγγονές, καταλήγει η ανακοίνωση της πρεσβείας.


http://greeknation.blogspot.com/2010/10/blog-post_2463.html