Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η κυβέρνηση Παπανδρέου θέτει εκτός αγοράς την ελληνική βιομηχανία φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και αφήνει στο δρόμο 1000 εργαζομένους !!


Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στις ελληνικές βιομηχανίες, που παράγουν εξοπλισμό ηλιοστατών trackers και σταθερών βάσεωνη υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των όρων εγκατάστασης φ/β, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την αγορά, επισημαίνει στην ερώτηση του προς την Κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Με την υπουργική απόφαση όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Κρήτης (ΣΒΚ) και το Επιμελητήριο Κρήτης επαναφέρονται σε ισχύ οι..... περιορισμοί της πολεοδομικής νομοθεσίας για την εγκατάσταση φ/β σε μη άρτια γήπεδα που σημαίνει την απαγόρευση εγκατάστασης εξοπλισμού με ύψος που ξεπερνά τα τα 2,5 μέτρα από τη στάθμη του εδάφους

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Επικρατείας, Περιβάλλοντος, Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Η κυβέρνηση «πράσινης ανάπτυξης» ΓΑ Παπανδρέου θέτει εκτός αγοράς την ελληνική βιομηχανία φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και αφήνει στο δρόμο 1000 εργαζομένους

Με υπουργική απόφαση της κ. ΥΠΕΚΑ, όπως κατήγγειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Κρήτης (ΣΒΚ) και το Επιμελητήριο Κρήτης, επαναφέρονται σε ισχύ οι περιορισμοί της πολεοδομικής νομοθεσίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε μη άρτια γήπεδα και απαγορεύεται η εγκατάσταση εξοπλισμού με ύψος που ξεπερνά τα 2,5 μέτρα από τη στάθμη του εδάφους.

Έτσι η κυβέρνηση «πράσινης ανάπτυξης-όλων των Ελλήνων-πρώτα ο πολίτης κλπ» δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις εγχώριες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή μονοαξονικών, διαξονικών ηλιοστατών αλλά και σταθερών βάσεων. Διότι οι επιχειρήσεις αυτές βασίστηκαν στον προηγούμενο νόμο που δεν έθετε τέτοιους περιορισμούς, και κατασκευάζουν σταθερές βάσεις ή συστήματα διαξονικής ιχνηλάτησης που ξεπερνούν σε ύψος τα 2,5 μέτρα και σήμερα χάνουν το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, ενώ απειλούνται πάνω από 1000 θέσεις εργασίας

Ερωτασθε
1. Ποιος σας έδωσε τη εντολη και το δικαίωμα να οδηγήσετε στο κλείσιμο υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις και στο δρόμο 1000 εργαζομένους σε αυτές?
2. Η κυβέρνηση των «αντιεξουσιαστών» ΓΑ Παπανδρέου έχει απολέσει πλέον την επαφή με την πραγματικότητα?
3. Για την εξυπηρέτηση ποιων συμφερόντων εκδώσατε την απόφαση αυτή?
4. Η κυβέρνηση του «μνημονίου» ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ σας υπέδειξε και αυτή την απόφαση?

Ηράκλειο 5/10/2010

Ο ερώτων
Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/1000.html