Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η καραμέλα των δημοσιογράφων για την.. "φοροδιαφυγή" των Ελλήνων αυτοκινητιστών…


Ο κύριος Λυριτζής στην πρωινή του εκπομπή, απευθυνόμενος προς οδηγό που απαιτούσε να φέρουν οι πολιτικοί πίσω τα κλεμμένα και όχι να κλέψουν την δική του -νόμιμη- περιουσία (αφού του μηδενίζουν την αξία της άδειας που αγόρασε, με τρόπο βίαιο, που δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο) του είπε…

… Μα εσύ έκλεβες το κράτος όταν...

.. μεταβίβαζες την άδεια σε διαφορετικό κόστος από αυτό που δήλωνες στην εφορία….

Η συγκεκριμένη φράση είναι η αγαπημένη των δημοσιογράφων τελευταία -κυρίως όταν δεν έχουν τι να πουν στους αγανακτισμένους οδηγούς- . Κύριε Λυριτζή (απευθυνόμαστε σε αυτόν διότι μας είναι συμπαθέστερος των υπολοίπων)και λοιποί αγαπητοί δημοσιογράφοι.

Αδικείτε τους οδηγούς με αυτό που λέτε. Κατάφορα μάλιστα.
Σας δίνω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε το σφάλμα της λογικής σας

Είναι σαν να έρθουν να σας απαλλοτριώσουν –αναγκαστικά- το σπίτι σας και να σας αποζημιώσουν με την αντικειμενική αξία. Αν εσείς πείτε ότι η πραγματική αξία είναι μεγαλύτερη –πολλαπλάσια πολλές φορές- της αντικειμενικής και άρα η αποζημίωση θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια, ο εφοριακός –με την δική σας λογική- θα έπρεπε να σας απαντήσει…. … Μα εσύ έκλεβες το κράτος όταν μεταβίβαζες το σπίτι σου με το κόστος της αντικειμενικής αξίας (που δηλώσατε στην εφορία)…. Τώρα θες δε θες θα αποζημιωθείς με την πραγματική αξία; Ας την δήλωνες από την αρχή.


Αυτό όμως δεν συμβαίνει ΠΟΤΕ… σε καμμία περίπτωση (και αυτό σας το λέμε με εμπειρία από τις απαλοτριώσεις στα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην χώρα.)

Επαναλαμβάνω. Στην Ελλάδα σχεδόν όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων και άλλων σχετικών αγαθών γίνονται στις τιμές που προϋπολογίζει το υπουργείο οικονομικών. Ενώ οι αποζημιώσεις των ακινήτων που απαλλοτριώνονται ορίζονται από δικαστήρια και είναι πολλαπλάσιες των αντικειμενικών. Εκεί ποτέ κανένας δημοσιογράφος δεν είπε τίποτε. Και μιλάμε για δις ευρώ, όχι ψίχουλα...

Μία απλή επίσκεψη σε ένα συμβολαιογραφείο ή ένα μεγάλο έργο θα σας έλυνε την απορία. 
Φιλικά
TaXalia/c


taxalia.blogspot.com