Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η Σουηδία σκέφτεται να καταργήσει τα χρήματα και να περάσει στην αχρήματη κοινωνία..


Η Σουηδία μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επιλέξει να προσχωρήσει στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση. Τώρα, ίσως να μην είναι αναγκαίο να προσχωρήσει καθόλου στην νομισματική ένωση, δεδομένου ότι μπορεί όλα τα κέρματα και τα χαρτονομίσματά της να αντικατασταθούν με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
Το θέμα συζητιέται για αρκετό καιρό, αλλά ήρθε στο...

... προσκήνιο στις 17 του Ιουλίου, μέσω μίας αναφοράς του British Broadcasting Corporation (BBC). Στην αναφορά αυτή επισημαίνεται, ότι υπάρχουν υψηλού προφίλ υποστηρικτές μίας αχρήματης κοινωνίας, με πλαστικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές, μεταξύ των οποίων είναι και το πρώην μέλος των Abba, Bjorn Eulvaeus, πολλά εργατικά συνδικάτα, και η Σουηδική Αρχή για το Περιβάλλον (Swedish Work Environment Authority).
Ο Marie Jarvas, υπάλληλος τράπεζας και μέλος της ένωσης, που έχει πέσει θύμα ληστείας δύο φορές, αναφέρει στο ρεπορτάζ του BBC, «Αν μπορούμε να μειώσουμε το ποσό των μετρητών στις τράπεζες και στην κοινωνία εν γένει, οι ληστείες θα μειωθούν επίσης. ... Εάν μακροπρόθεσμα εγκαταλείψουμε μετρητά εντελώς, δεν θα υπάρχουν ληστείες, διότι δεν θα υπάρχει νόημα να ληστεύουν μια τράπεζα αν δεν υπάρχουν χρήματα εκεί για να κλέψουν. "Bέβαια υπάρχει και η άλλλη άποψη.Πολλά στόματα που συντηρούνται με μάυρα λεφτά ανασφάλιστοι περιστασιακές δουλειές κ.τ.λ .θα πεινάσουν. Όπως και ο έλεγχος όλης της
προσωπικής σας ζωής ανα πάσα στιγμή στην διάρκεια της ημέρας και νύχτας.Αγορές,εισιτήρια,ταξίδια,βενζίνη,τηλέφωνα. Καπότες θα παίρνετε θα το ξέρουνε.
Μικρό βίντεο από το ντοκυμαντέρ ‘Shadow Government’ - The Cashless Society.Μιλάει ο Daniel Estulin, για το πως σε μία αχρήματη κοινωνία με ένα ‘κλικ’ μπορεί να γίνει ‘απένταρος’ κάποιος «ανεπιθύμητος.
Περισσότερα στο 
http://redskywarning.blogspot.com








http://hellasxg.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html