Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητείται επαγγελματίας παπουτσορίχτης!


Γράφει η Κουκίδα
Αγαπητό μου ημερολόγιο.
Την Δευτέρα η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει πλαφόν στα καύσιμα. Ανάσανα από ανακούφιση.
Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το πλαφόν για να ικανοποιήσει τους βενζινοπώλες, που απείλησαν να πάρουν τα βουνά και να μας αφήσουν χωρίς αυτοκίνητα. Φοβήθηκα.
Την Τετάρτη ανακοίνωσε
ότι αποσύρει το πλαφόν. Τους μούντζωσα. Όχι γιατί έδειξαν ότι υποκύπτουν στις απειλές πριν πεις κύμινο (εμπρός όλες οι θιγόμενες, από το μνημόνιο, ομάδες), αλλά γιατί ακόμα μια φορά φανέρωσαν το αλαλούμ που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις... στρέφεσαι στον αρχηγό για να σε ξελασπώσει. Τον έψαξα και τον βρήκα καθοδόν για Βρυξελλο-ουασινγτον-νεα υόρκη. Θα λείπε κανά δεκαπενθήμερο έμαθα. Ζήλεψα.

Έστρεψα τις έρευνες μου στον υπουργό οικονομικών. Είναι, λέει, στην Ευρώπη και προμοτάρει την καλή πορεία της οικονομίας. Καλού κακού όμως ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει ομόλογα διασποράς μέσα στο 2011. Απόρησα. Θα μας σώσουν οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για να δουν άσπρη μέρα; Αυτούς θα βάλουμε να αγοράσουν το τοξικό δημόσιο χρέος μας ; Έλεος.

Μετά έψαξα τον υπουργό οικονομίας Μ. Χρυσοχοίδη για να μου πει γιατί πήρε πίσω το πλαφόν. Άφαντος. Έβαλε τον υφυπουργό του Ν. Ρόβλια να καθαρίσει. Και πώς να καθαρίσει ο άνθρωπος αφού κλήθηκε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Κάτι ψέλλισε πως δεν υπέκυψαν στις απειλές, απλά αναστέλλουν το μέτρο για διάφορους λόγους. Χασμουρήθηκα.

Είπα να σερφάρω λίγο στο ίντερνετ για να ενημερωθώ. Και έπεσα πάνω στην μελέτη της ΓΣΕΕ που βλέπει φως στο τούνελ μετά το 2013. Μέχρι τότε ύφεση, πληθωρισμός, μικρότεροι μισθοί και χαλαρή ασφάλιση.

Αναρωτήθηκα τι σόι πρόμο κάνει ο Παπακωνσταντίνου. Θα μας στραγγίσουν για τα καλά, σκέφτηκα και κοίταξα προς την Θεσσαλονίκη. Αναζητείται ο παπουτσορίχτης της ΔΕΘ. Θέλω να μάθω τα κόλπα. Για εκτόνωση. Διαφορετικά με βλέπω ξάπλα στο ντιβάνι του ‘Ιρβίν Γιαλόμ. Και όχι τίποτε άλλο, δεν μου περισσεύει ρευστό για τέτοιες πολυτέλειες...

topontiki.gr