Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα μέτρα σοκ απαγορεύουν πρακτικά την ελεύθερη μετακίνηση στα αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ


DELTAs.jpg




Νέα δρακόντεια μέτρα πρόκειται να ισχύσουν στις ΗΠΑ για τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών, από την 1η Νοεμβρίου η αυστηρότητα των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις έστω και αν η αμερικανική κοινωνία είναι ιδιαίτερα δεκτική σε ότι αφορά την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Έτσι και σύμφωνα με την υπηρεσία ασφάλειας μεταφορών (TSA) αλλά και το τμήμα εσωτερικής ασφάλειας (DHS) από την.....
.... 1η Νοεμβρίου όποιος επιθυμεί να μετακινηθεί αεροπορικώς στις ΗΠΑ θα πρέπει τρεις ημέρες πριν την αναχώρηση να έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω της αεροπορικής του εταιρείας τον κατάλογο προσωπικών στοιχείων SFPD (Secure Flight Passenger Data), ο οποίος περιέχει πληροφορίες για το άτομο που έχει αγοράσει το εισιτήριο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι:
Το πλήρες όνομα που αναγράφεται επάνω στην ταυτότητα, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο και ο κωδικός (Redress Number) που παρέχει το DHS. Με άλλα λόγια κανείς επιβάτης δε θα μπορεί να ταξιδεύει πλέον στις ΗΠΑ ή προς το εξωτερικό εάν πρώτα δεν έχει κάνει κράτηση τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν και φυσικά οι αρχές για τον οποιονδήποτε λόγο θα μπορούν να ακυρώσουν το εισιτήριο κάποιου ο οποίος θα θεωρείται ύποπτος.
Το παραπάνω σημαίνει απλά πως έκτακτα αεροπορικά ταξίδια για τον οποιοδήποτε λόγο δε θα είναι πλέον δυνατό να γίνουν εάν πρώτα δεν θα έχουν περάσει τρεις (!) ημέρες. Το νέο αυτό μέτρο είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα αυστηρό και απομένει να δούμε πως θα αντιδράσει η αμερικανική κοινωνία σε κάτι που ουσιαστικά απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση χωρίς πρώτα να έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές τρία 24ωρα πριν...Σίγουρα τέτοιες καταστάσεις παραπέμπουν σε κοινωνίες «Μεγάλου Αδελφού».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr