Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στο πλευρό του Γιώργου ο Αντώνης, ζητά από τους φορτηγατζήδες να σταματήσουν τον αγώνα τους



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες των φορτηγών, των οποίων η Συνεδρίαση, αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.
Όπως κάνω έκκληση και στον Πρωθυπουργό να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο, ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Δηλαδή, να κάνει, έστω και τώρα, αυτό ακριβώς που.....
... πρότεινε η Νέα Δημοκρατία από την αρχή.
Επισημαίνω δε, τη διαφορά ανάμεσα στη δική μας αντιπολιτευτική στάση, την υπεύθυνη -σήμερα- και εκείνη του ΠΑΣΟΚ, πριν ένα χρόνο: Όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός κατέβαινε στον Πειραιά και εμφανιζόταν ως «θύμα» των δακρυγόνων. Που σήμερα, βέβαια, πέφτουν με δική του εντολή.
Κάνω έκκληση, λοιπόν, να πρυτανεύσει η λογική απ’ όλες τις πλευρές.
Σήμερα, όχι αύριο.
Το Εμπόριο έχει φτάσει στα όριά του.
Δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση».
Το ρεπορτάζ
Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους έχουν σήμερα, Δευτέρα το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι θα συζητήσουν την πρόταση του εμπορικού κόσμου της χώρας να προχωρήσουν σε 7ήμερη αναστολή των κινητοποιήσεών τους, προκειμένου να πάρει μία ανάσα η αγορά και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας.
Ο επιχειρηματικός κόσμος ζήτησε την παρέμβαση των τριών συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εργασίας, προκειμένου να ενεργήσουν ως «εγγυητές» των υποσχέσεων της κυβέρνησης σχετίκά με τα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών αναφορικά με το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την ένταξη των οδικών μεταφορών στον αναπτυξιακό νόμο.
«Αποφασίσαμε να μην καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε τις εξελίξεις, εάν και όποτε προκύψουν, οι οποίες, όπως διαφαίνεται, μας οδηγούν όλους στο οικονομικό μας τέλος. Ούτε θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε άλλες εκκλήσεις, χωρίς ανταπόκριση. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και εγκαταλείπουμε οριστικά την στάση αναμονής και ανοχής, συμφωνώντας να πάρουμε από κοινού πρωτοβουλίες, ώστε να βγούμε όλοι μαζί από το αδιέξοδο. Είναι υποχρέωση όλων να σταματήσουμε την ταλαιπωρία, την αυτοκαταστροφή και να «απελευθερώσουμε» τους δρόμους και την αγορά, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.
Την Κυριακή η συνάντηση εμπόρων και μεταφορέων, που έγινε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, έληξε άκαρπη. Οι έμποροι πρότειναν να «ανασάνει» για μία εβδομάδα η αγορά και στο μεταξύ οι ίδιοι να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος με τους μεταφορείς και να αποσαφηνιστούν επίμαχα σημεία.
Οι μεταφορείς, σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό τους στέλεχος, άκουσαν με προσοχή και προβληματισμό τις θέσεις των εκπροσώπων της αγοράς και του εμπορίου, αλλά δεν έδωσαν άμεση απάντηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι εννέα πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, κάτι που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα.
Προς το παρόν φορτηγά παραμένουν παραταγμένα τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στην Αττική βρίσκονται παραταγμένα πάνω από 730 φορτηγά.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_3379.html