Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τα τζην που σκοτώνουν


Anti-ntp:Η προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού γίνεται από παντού.....


Eiναι trendy αλλά πίσω από την ξεθωριασμένη μοδάτη εμφάνισή τους κρύβεται θάνατος. Ο λόγος για τα ξεθωριασμένα τζην.  Η αμμοβολή που χρησιμοποιείται για το ξεθώριασμα ενοχοποιείται για μία νόσο των πνευμόνων, την πυριτίαση, η οποία προκαλεί βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και οδηγεί στο θάνατο...



Η μέθοδος αυτή είναι....... ευρύτατα διαδεδομένη στις κλωστουφαντουργίες της Τουρκίας, όπου πλέον η πυριτίαση έχει προσλάβει διαστάσεις επιδημίας. Το πρώτο κρούσμα πυριτίασης, που αποδόθηκε στην χρήση αμμοβολής για το ξεθώριασμα των τζιν, καταγράφηκε πριν από 8 χρόνια. Εφιαλτικά είναι τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Παθήσεων Θώρακα του Νοσοκομείου Γεντίκουλέ κατά την περίοδο 2001-2009 . Η μελέτη αφορούσε 32 άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 31,5 έτη, με διαγνωσμένη πυριτίαση, οι οποίοι εργάζονταν επί 28 μήνες 66,4 ώρες την εβδομάδα κάνοντας αμμοβολές σε τζιν. Αυτό σημαίνει ότι είχαν εκτεθεί σε πυριτική άμμο επί 12.957 ώρες.

Στο 96,7% από αυτούς (31 ασθενείς) έγινε εξέταση που είναι γνωστή ως follow-up. Το 64% (16 ασθενείς) από αυτούς που επιβίωσαν παρουσίασαν προοδευτικά εξελισσόμενη ίνωση με συμπτώματα έκπτωσης των λειτουργιών του πνεύμονα. Έξι μήνες μετά το follow-up έξι από τους ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο με αναπνευστική ανεπάρκεια. Σήμερα ένας από αυτούς τους ασθενείς περιμένει για μεταμόσχευση πνεύμονα ενώ έξι (19%) έχουν πεθάνει από προοδευτικά εξελισσόμενη ίνωση.

nooz.gr


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_3564.html