Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αντισυνταγματικός ο ορισμός Ραγκούση στη θέση αναπληρωτή πρωθυπουργού



Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για άγνωστους λόγους που μέχρι στιγμής -κακώς- δεν έχει δημοσιοποιήσει, προχώρησε στον ορισμό του υπουργού Εσωτερικών (κ.λ.π.) κυρίου Ραγκούση στην θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού. Η αιφνιδιαστική αυτή .....

....ενέργεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού της χώρας, αντιβαίνει το ίδιο το Σύνταγμα και τις αρμοδιότητες που αυτό δίνει στον εκάστοτε πρωθυπουργό.
Κινούμενος, λοιπόν, πάνω από τους νόμους, χωρίς να υπολογίζει τι του ορίζει το Σύνταγμα, το οποίο με βάση το άρθρο 81 καθιστά σαφή τα χαρακτηριστικά του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου δημιουργεί ένα πολιτικό πραξικόπημα, ενώ ευθέως βάλει κατά της ισχύος του Συντάγματος, το οποίο μετατρέπει σε κουρελόχαρτο, δείχνοντας απείθεια στα όσα αυτό ορίζει.
Αντισυνταγματικό επίσης ήταν το να έχει οριστεί ο Πάγκαλος αντιπρόεδρος. Όπως ορίζει το σύνταγμα που έχουν κάνει κουρελόχαρτο κι εμείς απλώς τους παρακολουθούμε αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες
ΤΜΗΜΑ Δ΄
Κυβέρνηση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Συγκρότηση και αποστολή της Κυβέρνησης
Άρθρο 81
  1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου.
    Νόμος ρυθμίζει τη θέση των αναπληρωτών Υπουργών και των Υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο, των Υφυπουργών, που μπορεί να αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και των μόνιμων υπηρεσιακών Υφυπουργών.
  2. Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, αν δεν συγκεντρώνει τα προσόντα που ορίζει το άρθρο 55 για το βουλευτή.
  3. Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
  4. Νόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού και του Υφυπουργού και προς άλλα έργα.
  5. Αν δεν υπάρχει Αντιπρόεδρος, ο Πρωθυπουργός ορίζει έναν από τους Υπουργούς προσωρινό αναπληρωτή του, όταν παρουσιάζεται ανάγκη.
  • Πρώτον δηλαδή ο Πάγκαλος δεν μπορεί νά’ναι αντιπρόεδρος επειδή δεν είναι και υπουργός!!!
  • Δεύτερον δεν μπορεί να οριστεί αναπληρωτής κάποιος που δεν είναι αντιπρόεδρος…
Σε αυτές τις περιπτώσεις συνταγματικής εκτροπής, δεν έχει το δικαίωμα ο καθένας από εμάς να μπώ μέσα στο Μαξίμου και να τους πάρω όλους σηκωτούς; Ντροπή μας που βλέπουμε το σύνταγμα να γίνεται κουρελόχαρτο και ακόμη καθόμαστε!
Επίσης, δεν είναι συνταγματική η μόνιμη εκχώρηση των προβλεπομένων στο Σύνταγμα (αρθρ. 82) αρμοδιοτήτων από τον Πρωθυπουργό σε Υπουργό παράμόνον η προσωρινή του αναπλήρωση, όταν παρουσιάζεται ανάγκη (άρθρ. 81, 1)! Μόνον νόμος καθορίζει τις αρμοδιότητες των Υπουργών και τέτοιος υπάρχει για το υπουργείο Εσωτερικών...
Μετά από όλα αυτά, τι μπορεί να υποθέσει ο κάθε πολίτης;...