Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

"Η χρεωκοπία θα ήταν για τους Έλληνες ο βολικότερος δρόμος."


H Γερμανική έκδοση των Financial Times, σε επαινετικό για τον εκτελούντα χρέη Πρωθυπουργού (ΓΑΠ) έγραψε: " Η Ελλάδα έχει τον ηγέτη που λείπει από την Γερμανία: έναν θαρραλέο εξυγιαντή επικεφαλής της κυνέρνησης" Στο άρθρο που υπέγραψε Ines Ζοttl, μεταξύ άλλων, γράφει: - Ο  Παπανδρέου τηρεί τον λόγο που έδωσε στο Eurogroup, όταν αυτό διέσωζε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία>>. Περιγράφοντας το απλά, αυτό σημαίνει οτι η  κυβέρνηση κάνει οικονομία. Ή σε σύγκριση με την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στη ΕΕ μπορεί να λεχθεί το εξής: ο γόνος της δυναστείας Παπανδρέου..
και σοσιαλιστής απαιτεί από το λαό του το σκληρότερο δυνατό παιδευτικό πρόγραμμα που γνωρισε ποτέ η Ευρώπη.

             Αν Οι Έλληνες αντέξουν, θα προκύψει μια άλλη χώρα. Και η ΕΕ- η Άνγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της- θα έχουν μάθει κάτι: οτι η πολιτική μπορεί να κατορθώσει μεγάλα πραγματα αρκεί να τολμήσει.
            Μπορεί μερικοί να αντιπείνουν ότι οι Έλληνες ήθελαν και τα έπαθαν επειδή ζούσαν πέρα απο τις δυνατότητές τους (μέγα ψέμα). Και χρωστούν στην ΕΕ, που την εξαπατύσαν χρόνια τώρα. Περασμένα ξεχασμένα.
            Ναι, οι Έλληνες οδήγησαν την Ευρώπη στο χειλος της καταστροφής. Λίγο πριν τον γκρεμό όμως ο δράστης γύρισε μετανιωμένος στην κοινωνία. Δεν έσωσε την Ευρώπη το γιγαντιαίο πακέτο βοήθειας, αλλά η απόφαση της Αθήνας να δεκτεί τα χρήματα. Γιατί, σε σύγκριση με την τωρινή αγωγή στέρησης, η χρεωκοπία θα ήταν για τους Έλληνες ο βολικότερος δρόμος. Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Επομένως, αν γίνονταν αναδιάρθρωση του χρέους οι ίδιοι οι Ελληνες θα έβγαιναν σχετικά "ατσαλάκωτοι".

2 σχόλια:

yotaras είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
yotaras είπε...

aaaax ezisa na to akousw kai afto...!!!!!