Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ"


72d8c1b563dd419fa135a4322b92ead6Βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων διαπιστώθηκε από τις χθεσινοβραδινές συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους ηγέτες των δυο χωρών, ενώ σήμερα στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση Παπανδρέου - Γκιουλ παρουσία των δυο υπουργών Εξωτερικών, Δρούτσα και Νταβούτογλου, "το πρώτο θέμα που ....
...συζητήθηκε ήταν για τη Γενική Συνέλευση, για τους Στόχους της Χιλιετίας. Ο πρόεδρος Γκιουλ εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για την ομιλία του Πρωθυπουργού τη Δευτέρα για τους Στόχους της Χιλιετίας ότι ήταν μια ομιλία που έδειχνε και όραμα, κάτι το οποίο σήμερα δεν συναντάμε πολλές φορές", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζεται, "σε ό,τι αφορά τις διμερείς μας σχέσεις και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της συνεργασίας μας. Αναφερθήκανε στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα, στη σύσταση του Συμβουλίου των Κοινών Υπουργικών Συναντήσεων . Ειπώθηκε ότι θα υπάρξει μια σοβαρή συνέχεια αυτής της συνάντησης. Ήδη, υπάρχουν οι αρμόδιοι υπουργοί στους διαφόρους τομείς και κάνουν τις διμερείς τους συναντήσεις".
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "συζητήθηκε βεβαίως και το Κυπριακό. Η ελληνική πλευρά, παροτρύναμε την τουρκική πλευρά να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να υπάρξει μια πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες.

Από την τουρκική πλευρά εκφράστηκε η βούληση "να δούμε πρόοδο σύντομα στο Κυπριακό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.liako.gr/news/home/25701-steps-solution.html