Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σοσιαλιστικό Κόμμα Σκοπίων: Μόνο ως ‘Μακεδόνες’ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ…





Κλείνοντας τα είκοσι χρόνια παρουσίας του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σκοπίων, πραγματοποίησε επίσημη εκδήλωση σε αίθουσα του Ακαδημίας της πρωτεύουσας της χώρας. Σημαντικό μέρος της ομιλίας του προέδρου του κόμματος Λιούμπισαφ Ντζίνγκο Ιβάνοφ αφιερώθηκε στο ‘αποκλειστικό δικαίωμα' του κράτους των Σκοπίων για το «Μακεδονικό έθνος». Σύμφωνα με τον ομιλητή, η πΓΔΜ θα....
... πρέπει να πορευθεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συνεργαστεί με τους συμμάχους ως μέλος του ΝΑΤΟ, χωρίς να εγκαταλείψει, ύπουλα, την συνταγματική ονομασία της, όπως σημειώνει σήμερα η σκοπιανή εφημερίδα 'Βέτσερ'.

«Προδότες είναι εκείνοι που εκτιμούν το κάτω μέρος και περιφρονούν την κορυφή» δήλωσε ο Ιβανόφ. Ο σοσιαλιστής ηγέτης εξήρε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, τις επαναστατικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης που αποτελεί και το μέλλον της χώρας.
Η αίθουσα της Ακαδημίας ήταν κατάμεστη από πολιτικούς από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, παραβρέθηκαν επίσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς διπλωμάτες και εκπρόσωποι των σοσιαλιστικών κομμάτων από τη Σερβία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.


http://greeknation.blogspot.com/2010/09/blog-post_4572.html