Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Tο "Πίρι Ρέϊς" σε έρευνες στην Kυπριακή υφαλοκρηπίδα κι Δρούτσα τραπέζωνε οικογενειακώς τον Νταβούτογλου στη Ρόδο.


Anti-ntp:Λαμόγια μεγάλα, έρχεται κρεμάλα!!!


Ο ένας έκανε διακοπές στα παράλια της Τουρκίας και ο άλλος στη Ρόδο όταν το κινητό χτύπησε για να ξανασμίξουν και στις καλοκαιρινές διακοπές τους...

Σημείο συνάντησης ; Aσφαλώς η Ελλάδα που θα πιάσουν τόπο και οι δηλώσεις κι επί τη ευκαιρία να τονιστεί η φιλία και η συνδιαχείριση στο Αιγαίο...

Οικογενειακό τραπέζωμα στη Παλιά Πόλη της Ρόδου με φρέσκα ψάρια και...

...λευκό κρασί παρέθεσαν στον Τούρκο υπουργό και στα μέλη της οικογενείας του ο Δ. Δρούτσας και ο ευρισκόμενος στη Ρόδο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης

Ο Τούρκος υπουργός μετά απο πρόσκληση του Δ. Δρούτσα έφθασε στο νησί χθές το μεσημέρι με την θαλαμηγό Sea wind από την Αλικαρνασσό όπου βρισκόταν για διακοπές, με μέλη της οικογενείας του.

Τον Νταβούτογλου υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου ο δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου και ο αντινομάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, που τον καλωσόρισαν στο νησί και του προσέφεραν μάλιστα και αναμνηστικά δώρα (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το που πάτησε το πόδι ο Α. Νταβούτογλου στο Ελληνικό νησί ζήτησε και επισκέφθηκε το τέμενος του 
Μουράτ Ρέις που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

O υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά :
«Καλωσορίζω τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ως υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού, αρμόδιος για τα θέματα του τουρισμού, όταν έρχεται ένας τόσο υψηλός επισκέπτης, είναι για μας χαρά να τον υποδεχόμαστε, να τον καλωσορίζουμε στην περιοχή μας, ιδίως μάλιστα αυτή την περίοδο που έχουμε χαράξει έναν σχεδιασμό μίας κοινής πολιτικής, που αφορά και τον τουρισμό και που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί σε όφελος και των δύο λαών μας. Τον καλωσορίζω, λοιπόν, του εύχομαι καλή διαμονή και θα είναι ευπρόσδεκτος στα νησιά μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Δ. Δρούτσας ανέφερε:
«Καλωσορίζω τον κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, στη Ρόδο.
Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στη Ρόδο, καθ' οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή και όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα.
Είναι πάντα ενδιαφέρουσες οι συναντήσεις με τον κ. Νταβούτογλου και νομίζω είναι και πολύ θετικό ότι είναι εδώ και ο υφυπουργός τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης, ότι κατάφερε να βρίσκεται σήμερα μαζί μας κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για θέματα τουρισμού, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή που βρισκόμαστε.
Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς, εδώ, στη Ρόδο».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απάντησε:
«Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα να είμαι στη Ρόδο σήμερα. Συναντιέμαι με το Δημήτρη και τον υφυπουργό Τουρισμού, τους δύο πολύ καλούς μου φίλους. Συναντιόμαστε σαν οικογένειες.
Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ (σ.σ. Αλικαρνασσό) τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.
Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».
Την ίδια ώρα κι ενώ η παρέα τρωγόπινε οικογενειακώς τα κερασμένα του Ελληνικού δημοσίου (σιγά μην πληρώσει το τραπέζωμα ο Δρούτσας)
Το "Πίρι Ρέϊς" έκανε έρευνες για πετρέλαιο στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα αφού η Άγκυρα τον τελευταίο μήνα έχει καταπατήσει όλα τα πρωτόκολλα συμφωνιών για αποχή από πετρελαϊκές έρευνες σε αμφισβητούμενη υφαλοκρηπίδα, πόσο μάλλον την Ελληνική.
Στο υπουργείο Εξωτερικών και στην κυβέρνηση ουδείς πλέον δείχνει συγκινείται για τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα... άλλωστε τώρα η Eλληνική κυβέρνηση βρίσκεται επισήμως σε....ΔΙΑΚΟΠΕΣ



http://tiresias-press.blogspot.com/2010/08/t-k.html