Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΤΙ ΠΑΡΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟ;;;


Το γραφείο του πρωθυπουργού έβγαλε το  δελτιο τύπου για τον  Tommaso Padoa-Schioppa,. Είναι αρκετά πλήρες.
Αλλα ….θα ηταν σωστό εάν είχε συμπληρωθεί με τα παρακάτω....
.. στοιχεία τα οποία λένε πολλά για τον άνθρωπο
ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ GROUP ΤΩΝ 30 ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ  ROCKEFELLER ΚΑΙ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΓΑΠ.
ΔΝΤ & ROCKEFELLER. ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Και ο Παπακωνσταντίνου τι θα είναι; Ο λογιστής με τα μαύρα μανίκια;
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 3 Αυγούστου 2010
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Tommaso Padoa-Schioppa, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους.
Με την παγκόσμια γνώση του στο σύνθετο πλέγμα των θεσμικών και οικονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τη σημαντική εμπειρία του στη χάραξη πολιτικής σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, θα παρέχει συμβουλές στον Πρωθυπουργό σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
Ο Tommaso Padoa-Schioppa διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της ΥπουργικήςΕπιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008) (From October 2007 to April 2008 he was Chairman of the IMFC (International Monetary and Financial Committee), the top policy steering committee of the International Monetary Fund (IMF)).. Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. (The Group of Thirty was founded in 1978 by Geoffrey Bell at the initiative of the Rockefeller Foundation,[2] which also provided initial funding for the body. Its first chairman was Johannes Witteveen, the former managing director of the International Monetary Fund. Its current chairman of trustees is Paul Volcker).Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology. Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d’Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 – 83). Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05).