Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Λευκή Κορδέλα: Η υποταγή στο ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος, τα παιδιά μας το πρώτο μας μέλημα!


ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ



Περιδιαβαίνοντας τον ιστό βλέπουμε όλο και περισσότερη αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα, με την παράδοσή της στο ΔΝΤ, την πλύση εγκεφάλου που επιβάλλουν τα καθεστηκυία ΜΜ"Ε" στον απλό πολίτη αλλά και την εν πολλοίς παθητική αποδοχή την Ελληνικής κοινωνίας μέχρι στιγμής. Επίσης, βλέπουμε προτάσεις για αντίδραση πέρα και πάνω από κόμματα, όπως του Συντονιστή και του getgreeceback, τις οποίες δεν έχουμε ξεκινήσει εμείς αλλά τις στηρίζουμε και τις δύο, αν και θα επιθυμούσαμε να συντονιστούν και μεταξύ τους.

Λείπει όμως ένας τρόπος να δηλώνουμε σιωπηλά μεν εμφανώς δε την αντίθεσή μας σε ό,τι μας επιβάλλουν ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ. Καλό είναι ό,τι κάνουμε στον ιστό, καλές και οι πορείες, οι συγκεντρώσεις κλπ, πόσο καλύτερα όμως θα ήταν όπου κι αν είμαστε να δηλώνουμε αυτό που πιστεύουμε ώστε να μπορούν και όσοι πιστεύουν το ίδιο να δουν ότι δεν είναι μόνοι;

Αφού το σκεφτήκαμε πολύ καταλήξαμε στη λευκή κορδέλα, καρφιτσωμένη στο μέρος της καρδιάς (ή άλλο εμφανές σημείο, όπου βολεύει τον καθένα).

Καταλήξαμε σε κορδέλα, γιατί είναι κάτι απλό, που ο καθένας μπορεί να φτιάξει σε δευτερόλεπτα με ένα ψαλίδι και μπαίνει εύκολα σε κάθε ρούχο.

Καταλήξαμε στο λευκό γιατί εκτός από την αγνότητα των προθέσεών μας συμβολίζει και τη χαρά με την οποία θα αγωνιστούμε όσο χρειαστεί, δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με κανένα από τα κόμματα (το κόκκινο θα εξέφραζε καλύτερα το πάθος μας, το μπλε τον πατριωτισμό μας και το πράσινο την ελπίδα, αλλά το λευκό τα περικλείει όλα αυτά έτσι και αλλιώς), ενώ σαν ουδέτερο χρώμα φοριέται με κάθε ρούχο :-)

Πόσο κουράγιο θα πάρετε αν δείτε έναν άγνωστό σας στο δρόμο να φορά την λευκή κορδέλα, να δείτε δηλαδή ότι υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν ν’αλλάξει η παρούσα κατάσταση και το δείχνουν; Επιπλέον, πόσες ευκαιρίες θα σας δώσει να ενημερώσετε τον γνωστό σας που από περιέργεια θα ρωτήσει "γιατί το φοράς αυτό"; Πόσοι ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι τους λένε τα καθεστηκυία ΜΜ"Ε"; 

Σαν μπλογκ λοιπόν, θέλοντας να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για αποτίναξη του ζυγού που μας επέβαλαν, από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου.

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

Και ξεκινάμε φορώντας μία λευκή κορδέλα στο μέρος της καρδιάς. Θα την έχουμε μονίμως καρφιτσωμένη μέχρι το ΔΝΤ και οι συνεργοί του να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.

Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, και η μακρύτερη πορεία ξεκινά με το πρώτο βήμα. Προτάσεις για εντονότερη δράση (και το να φοράμε την κορδέλα δράση είναι) υπάρχουν πολλές και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε καλή προσπάθεια, πριν τρέξουμε όμως πρέπει πρώτα να περπατήσουμε, ενώ στο ξεκίνημα πάντοτε βοηθά να δείξουμε και να νιώσουμε ότι σ’αυτή την πορεία θα είμαστε πολλοί, περισσότεροι ίσως και απ’ότι ονειρευόμαστε!



Απαραίτητες σημειώσεις/διευκρινίσεις:

1. Η λευκή κορδέλα χρησιμοποιείται σε κάποιες χώρες ως μέρος του White Ribbon Campaign, ενάντια στην ανδρική βία κατά των γυναικών. Κι εμείς δηλώνουμε ενάντια στη βία γενικώς, ειδικώς δε ενάντια στην βία που ασκείται στον Ελληνικό πληθυσμό, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, και δεν εννοούμε μόνο τη «φυσική βία».

2. Σε κάποιους η «Λευκή Κορδέλα» θα θυμίσει την πρόσφατη ταινία του Michael Haneke. Εκτός του ότι η ταινία αναφέρεται σε λευκό περιβραχιόνιο, όπως το μαύρο για το πένθος, η βασική μας διαφορά είναι ότι εμείς εθελουσίως δηλώνουμε τις θέσεις μας ενώ στην ταινία επιβάλλεται ως υπόμνηση. Καθώς η απλότητα του διακριτικού είναι βασική μας επιδίωξη, αναπόφευκτα θα υπάρχουν και διάφοροι άλλοι συνειρμοί.

3. Ευχαριστούμε όσα μπλογκ υιοθετήσουν την πρότασή μας. Παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά, ώστε να προσθέσουμε συνδέσμους στη σχετική ενότητα. Μας ενδιαφέρουν τα σχόλια, οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις σας, γιατί θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, αλλά και οι καλές ιδέες για να τις προβάλουμε.