Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΑΛΑ!


Πανικό προκαλεί στη βρετανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι η αγορά έχει «πλημμυρίσει» με γάλα από κλωνοποιημένες αγελάδες.

Βρετανός γαλακτοπαραγωγός παραδέχτηκε ότι κάθε μέρα αναμειγνύει το γάλα που αρμέγει από μία αγελάδα η οποία έχει γεννηθεί με την μέθοδο...

.. της κλωνοποίησης με αυτό των υπόλοιπων αγελάδων του κοπαδιού του. Αποκάλυψε δε, ότι έχει πουλήσει τα έμβρυα της ίδιας αγελάδας σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον Καναδά.

Η αποκάλυψη προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για για την αξιολόγηση των τροφίμων που παράγονται από κλωνοποιημένα ζώα (FSA), η οποία και ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για το θέμα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της FSA, η υπηρεσία δεν άναψε ποτέ το «πράσινο φως» για τη διάθεση στην αγορά γάλακτος που προέρχεται από κλωνοποιημένα ζώα ούτε και της τέθηκε ποτέ τέτοιο αίτημα. «Από το 2007, η ερμηνεία της FSA για την νομοθεσία είναι ότι το κρέας και τα προϊόντα που παράγονται από κλώνους και τους απογόνους τους θεωρούνται ως νέα τρόφιμα και επομένως χρειάζεται η έκδοση μιας άδειας στην αγορά«, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τρόφιμα και ποτά που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα πρέπει να περνούν από ελέγχους και να εγκρίνονται πριν φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Από την πλευρά του ο Πίτερ Στίβενσον, του οργανισμού Compassion στην παγκόσμια γεωργία, εξέφρασε την ανησυχία του.

«Η FSA πρέπει να δράσει γρήγορα για να εντοπίσει και να αποσύρει αυτό το γάλα από το εμπόριο. Η κλωνοποίηση των ζώων της φάρμας μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απαγορεύσει την πώληση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους.

ΠΗΓΗ: newsit.gr