Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Επισήμως παραιτείται ο Παπανδρέου και ορίζει υπερ-υπουργό στη θέση του!!!



  • Σαν να λέει: Εγώ θα συνεχίζω στο ίδιο έργο, ας βάλουμε έναν υπερ-υπουργό να με καλύπτει. Εγώ είμαι απλά μαριονέτα, παρίσταμαι και χαιρετώ και σας έχω γραμμένους... ή απλά βάζει υπερ-υπουργό για να κάνει διακοπές όλο το χρόνο;
Στη δημιουργία υπερ-υπουργείου το οποίο θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο, θα έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και θα κατοχυρωθεί θεσμικά με την ονομασία του υπουργείο Προεδρίας, προχωρά ο ......

πρωθυπουργός, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ που επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπερ-υπουργός θα αναλάβει πολύ σημαντικό ρόλο και θα ελέγχει και θα επιτηρεί τα πάντα. Θα είναι δηλαδή ένας δεύτερος πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ από τον οποίο θα περνούν όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Αν θα ήθελε κάποιος να σχολιάσει αυτή την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα μπορούσε να πει πολλά, όπως για παράδειγμα γιατί να υπάρξει ένας υπερ-υπουργός όταν υπάρχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μήπως πρόκειται για “καπέλο” στον Θ. Πάγκαλο; Μήπως δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί του και του το δείχνουν εμμέσως;
Το γεγονός και μόνο ότι θέλει να φτιάξει το υπερ-υπουργείο ο πρωθυπουργός είναι ομολογία ότι κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση και πρέπει να βρεθεί κάποιος να κρατάει τα χαλινάρια ή να ελέγχει το τιμόνι διότι θα βουλιάξουν αύτανδροι.
Επίσης, το πρόβλημα της κυβέρνηση είναι μόνο ο συντονισμός και τα πρόσωπα; Δεν είναι η ίδια η πολιτική που εφαρμόζεται και δεν λέει να “χωνευτεί” από τον κόσμο; Κι εν πάση περιπτώση, δεν αλλάζει ο Μανωλιός αν βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Είτε με αντιπρόεδρο είτε με συντονιστή το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε.
Υπάρχει και το σατανικό σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου να έχει μόνιμο αντικαταστάτη του για να κάνει διακοπές όλο το χρόνο… πληρωμένες από τα... κορόιδα!
Πάντως, για τη θέση αυτή προαλείφονται οι Γ. Ραγκούσης και Χ. Παμπούκης ενώ φαίνεται να έχει κλειδώσει η μετακίνηση Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Οικονομικών (αλήθεια, είναι οικονομολόγος ο Χρυσοχοΐδης; Ασφαλώς όχι, αλλά το υπουργείο χρειάζεται καλό εκτελεστή και πειθήνιο όργανο στο ΔΝΤ...).
Το κλίμα πάντως μέσα στο οποίο επιχειρείται ο ανασχηματισμός περιγράφεται απο κάτι που διαβάσαμε: Η κ. Φ. Γεννηματά βάζει λέει όρο το υπουργείο Υγείας για να δεχθεί να κατεβεί για περιφερειάρχης Αττικής, η δήμαρχος Αθηναίων. Τόσο σίγουρο το έχουν δηλαδή οτι θα κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές.
Μία τέτοια κίνηση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, ουσιαστικά ομολογεί την πολιτική ανυπαρξία, την πλήρη έλλειψη διάθεσης για παραγωγή πολιτικού έργου ή -ακόμη- και την αποδοχή της πλήρους ανικανότητας αντιμετώπισης των πρωθυπουργικών ευθυνών.
Στον αντίποδα, η πλήρης ανυπαρξία της αντιπολίτευσης, που ακολουθώντας την πολιτική οδό του ώριμου φρούτου περιμένει την κυβέρνηση Παπανδρέου να πέσει υπό το βάρος των ευθυνών της ή των εξελίξεων που θα δρομολογήσει ο ίδιος ο λαός. Μα, ξεχνούν οι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί πως και στις δύο περιπτώσεις η παρουσία τους καθίσταται άκυρη, αφού αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν είναι σε θέση να παράξουν πολιτική και να ηγηθούν σε μία πολιτική αντίδραση ικανή να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών.
Προσωπικά, πιστεύω πως εάν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει στην δημιουργία υπερ-υπουργού που θα τον αντικαθιστά, ουσιαστικά καταλύει το Σύνταγμα, περνάει σε ένα δεύτερο πολιτικό πραξικόπημα (μετά την υπογραφή του μνημονίου) και βρίσκεται προ των πυλών δημιουργίας πολιτικών εκτροπών που θα οδηγήσουν σε λαϊκή έκρηξη και σε μία -πιθανότατα- κλήση του ευρωστρατού για την αντιμετώπιση των -δικαίως- οργισμένων πολιτών. Δυστυχώς, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει απομακρυνθεί από κάθε πολιτική έννοια που καλύπτει το Σύνταγμα της χώρας, αυθαιρετεί και βυσοδομεί στα δικαιώματα των πολιτών και φερόμενος πλήρως αδιάφορα κατατείνει να παραδώσει -εάν δεν το έχει κάνει ήδη- τη χώρα σε χέρια αγνώστων, μη αιρετών και εκπροσώπων συμφερόντων αντιθέτων ως προς τα συμφέροντα της Ελλάδας...
Πρέπει, απλά, να κατανοήσουμε πως ζούμε σε κατοχικό καθεστώς και οφείλουμε να πράξουμε ανάλογα ως πολίτες, αφού το ίδιο το Σύνταγμα στο ακροτελεύτειο άρθρο του απαιτεί την παρέμβασή μας προς υπεράσπισή του...

1 σχόλια:

polygnotos είπε...

παρακαλαω να πεθανει ο ρουφιανος