Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Πόσα χρωστάνε οι καναλάρχες στις τράπεζες;


Η ερώτηση αυτή μόνο ως θεωρητική μπορεί να απευθυνθεί αυτή τη στιγμή, αφού κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό η οικονομική σχέση μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών και τραπεζών. Όμως, γλώσσες λένε πολλά, που εάν αληθεύουν, τότε η "υποχρέωση" των καναλαρχών προς τις τράπεζες είναι τεράστια.....
.. και ατέρμονη, αφού με την κρίση και την μείωση των διαφημίσεων, πιο γρήγορα προβλέπεται να βγει η χώρα από τα σαγόνια του ΔΝΤ, παρά να εξοφλήσουν ένα μέρος των χρεών τους οι καναλάρχες.
Όμως, εάν πράγματι αληθεύει πως οι τράπεζες "κρατάνε" το σύνολο των ΜΜΕ (ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου), τότε η συνεπαγωγή οδηγεί στο ΔΝΤ, που με τη σειρά του κρατάει στη ζωή το τραπεζικό σύστημα της χώρας, μέσω των εμβολίων τόνωσης των δισεκτομμυρίων που μπαίνουν στα τραπεζικά ταμεία... Και ως εκ τούτου, οι καναλάρχες (φυσικά και οι δημοσιογράφοι) χορεύουν στον ρυθμό που δίνει ο Πολ Τόμσεν (προϊστάμενος του ΔΝΤ στην Ελλάδα και εκτελών χρέη πρωθυπουργού από τη στιγμή της έλευσής του).
Το τεράστιο επικοινωνιακό πρόβλημα του ΔΝΤ δείχνει να μην μπορεί να καλυφθεί ούτε με το ξεσάλωμα προπαγάνδας των ΜΜΕ (ιδιαίτερα των τηλεοπτικών, όχι βέβαια πως οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα βρίσκονται πολύ πίσω στον αγώνα του ποιός θα βγει καλύτερος υπηρέτης του ΔΝΤ). Έχει ήδη διαπιστωθεί πως οι συνεντεύξεις που έδωσε ο κύριος Πολ Τόμσεν, παρήγαγαν αρνητικά αποτελέσματα και οι κακές γλώσσες λένε πως γι αυτό φταίει το διαδίκτυο και τα ιστολόγια που έχουν ισοπεδώσει το τσουνάμι παραπληροφόρησης των ΜΜΕ. Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος λόγος που ψάχνουν να βρούνε τρόπους φίμωσης, ενώ σκέφτονται πολύ σοβαρά ακόμη και την εξαγορά κάποιων μεγάλων ιστολογίων. Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με αδιασταύρωτες πληροφορίες, ψάχνουν να βρούνε τους διαχειριστές για να τους πιέσουν ποικιλοτρόπως (τράπεζες, εφορία κ.α.)
Μπροστά σε αυτή την τεράστια επικοινωνιακή αποτυχία, το ΔΝΤ άρχισε να τάζει καθρεφτάκια και χάντρες (αύξηση θέσεων εργασίας, αύξηση μισθών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού κ.α.) στους ιθαγενείς, προκειμένου να τους πείσουν για τις "αγαθές" προθέσεις της τρόικας στην Ελλάδα.
Όσο για το θέμα χρεών ΜΜΕ (τηλεοπτικοί σταθμοί) σε τράπεζες, είναι ένα θέμα που πρέπει να ερευνηθεί άμεσα. Το τι χρωστούν στις τράπεζες και το ποιες τράπεζες έχουν μετοχές σε κανάλια ειναι μείζονος σημασίας θέμα γιατι έτσι αποδεικνύεται η απευθείας εξάρτηση τους από την Τρόικα, συνεπώς καταρρέει και η όποια θεωρητική επίφαση αντικειμενικότητας προσπαθούν να παρουσιάσουν και αποκαλύπτεται ο ρόλος των ΜΜΕ κατά των Ελλήνων πολιτών, αφού "είναι πολλά τα λεφτά Άρη..."!
Κατά τα λοιπά, ο Γιώργος έχει παραδώσει οριστικά την πρωθυπουργία και τώρα ασχολείται με το κανό (πληροφορίες αναφέρουν πως δεν μπόρεσε να βρει αεροπορικό εισιτήριο με ανοιχτή ημερομηνία και σκέφτεται πολύ τα μακρινά ταξίδια με κανό...)

Κωνσταντίνος


Υ.Γ.: Η τελευταία δόση αέρα ελπίδας μας κόστισε 25 δισ. ευρώ που κατατέθηκαν στις τράπεζες άμεσα!!!