Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

«Η Ελλάδα στους Έλληνες» είπε ο Γιώργος, αλλά ξέχασε την λέξη ΑΝΗΚΕΙ ..


Άρθρο του πρωθυπουργού με τίτλο "Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα"αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. ( Όλο το άρθρο του πρωθυπουργού ΕΔΩ   )


Η αποκατάσταση της κυριαρχίας μας, αναφέρει ο...
.. πρωθυπουργός περνάει μέσα από μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές !!!
Την συνδυάζει μάλιστα την κυριαρχία με την δίκαιη ανακατανομή του πλούτου...
Δηλαδή τι αλλαγές εννοεί , σαν και αυτές που έκανε;
Δεν έχουμε άραγε δημοκρατία στην Ελλάδα;
To ΔΝΤ και η τρόικα γενικότερα πως ακριβώς συνδράμουν στην αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας;
Μήπως ξεχνάει ο κ. πρωθυπουργός εκείνη την "κατάπτυστη" παράγραφο-όρο, της δανειακής σύμβασης,  με την οποία παραιτούμαστε, σε περίπτωση μη δυνατότητας αποπλήρωσης,  από κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα;

Για ποιον πλούτο και ποια ανακατανομή μας μιλάει, για να καταλάβουμε δηλαδή...
Πότε άραγε θα βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, μήπως μπορεί να μας απαντήσει κανείς;
O κ. Παπανδρέου "ξέθαψε" μάλιστα και το σλόγκαν του Αντρέα: «Η  Ελλάδα στους Έλληνες»..
Μας είπε ότι σήμερα, σημαίνει μια επανάσταση δημοκρατίας. Στους θεσμούς και την οικονομία.
Μήπως τόσα χρόνια είχαμε δικτατορία και δεν το είχαμε αντιληφθεί;
«Η  Ελλάδα στους Έλληνες»  είπε ο Γιώργος, αλλά ξέχασε την λέξη ΑΝΗΚΕΙ ..
Τυχαίο δεν νομίζω

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του σημερινού άρθρου

Είναι εθνικό μας χρέος  να αποκαταστήσουμε  την κυριαρχία  μας στην πορεία της  οικονομίας μας και  γενικότερα του τόπου. Κυριαρχία που  τρώθηκε από τις εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι εθνικό μας χρέος να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας από ξένες επιτηρήσεις.
Πιστεύω βαθειά, ότι η αποκατάσταση της εθνικής  μας κυριαρχίας περνάει μέσα από  μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές για τη δημιουργία μιας Πολιτείας που εγγυάται δικαιώματα, ανακατανέμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο, τον αξιοποιεί σωστά και ορθολογικά ώστε να παρέχει εργαλεία και να διασφαλίζει δυνατότητες σε κάθε πολίτη.
Ο πολίτης  να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση μιας δυναμικής και ευημερούσης Ελλάδας.
Μία κυρίαρχη Ελλάδα, με κυρίαρχους πολίτες, που  στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Μια Ελλάδα της καινοτομίας παντού, έτοιμη να αξιοποιήσει ορθολογικά και  βιώσιμα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα: τους ανθρώπους της, την παράδοσή της, την ιστορία της και τον φυσικό της πλούτο.
«Η  Ελλάδα στους Έλληνες» σήμερα, σημαίνει μια επανάσταση δημοκρατίας. Στους θεσμούς και την οικονομία.
Μία Ελλάδα με συλλογική  αυτοπεποίθηση: Αυτός  είναι ο στόχος.
Αυτή η  πανεθνική προσπάθεια ανάταξης και αναμόρφωσης της Ελλάδας, προϋποθέτει την ανατροπή παγιωμένων, εδώ και δεκαετίες, αντιλήψεων και νοοτροπιών. Μία επανάσταση που οφείλουμε να κάνουμε και ως άτομα, στην καθημερινότητά μας, και ως σύνολο, ως κοινωνία, για την κοινή μας πορεία.
Σε  αυτή την προσπάθεια, ο πολιτικός κόσμος της χώρας και, κυρίως, η εκλεγμένη  κυβέρνηση, οφείλουμε  προφανώς να κάνουμε το πρώτο βήμα.
Γνωρίζω ότι  θα χρειαστεί χρόνος. Θα χρειαστεί διαρκής προσπάθεια για να οικοδομήσουμε μία πραγματικά δίκαιη Ελλάδα. Να χτίσουμε μία πραγματικά ευνομούμενη πολιτεία. Ήδη όμως, κάναμε τα πρώτα μεγάλα θεσμικά βήματα.
Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν πήρε τόσο σημαντικές αποφάσεις, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για να εμπεδώσει συνθήκες αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας στο δημόσιο βίο.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_5611.html