Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αθώος ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας που υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας



Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αθώωσε τον φιλέλληνα πρωθυπουργό της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για. ρατσισμό σε βάρος του λαού της ΠΓΔΜ. Ο Ραν είχε κατηγορήσει την ΠΓΔΜ ότι «κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας».
Μιλώντας πέρσι στο Ελληνικό Φεστιβάλ της...
.... Αδελαίδας, ο Ραν κατηγόρησε παράλληλα, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ότι «εξάπτει τα πάθη κατά επικίνδυνο τρόπο και δημιουργεί ένταση με την Ελλάδα». Εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού κινήθηκε η παροικία των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ κατοίκων της Νότιας Αυστραλίας, που έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η δικαστής Κάθριν Μπράσον, η οποία εξέτασε την καταγγελία, τόνισε όμως ότι αυτή στερείται ουσίας.
Ο ίδιος ο Ραν είπε ότι «μισεί τον ρατσισμό» και η κριτική του δεν στρεφόταν εναντίον του λαού της ΠΓΔΜ, αλλά εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει το καθεστώς των Σκοπίων. Ο Ραν δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος όσον αφορά τη στάση του στα θέματα του ρατσισμού, του πολυπολιτισμού και της ανεκτικότητας εθνοτικών διαφορών. «Αλλά κανείς δεν θα μπορέσει να με φιμώσει και να εκφράζω ευθαρσώς την άποψή μου πάνω σε θέματα ιστορικής αλήθειας», τόνισε.
Ο Ραν υποστηρίζει εδώ και χρόνια με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που κατάγονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ. Ο ίδιος αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του, ότι θα «συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει το σκοπό» τους. Ο Ραν είχε δηλώσει παλαι ότερα πως «η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη».