Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Πάρτε μέρος στη δημοκρατία που πάει να γεννηθεί


Αν πριν από 3 μόλις χρόνια έκαμνες αναζήτηση στο google με keywords “άμεση δημοκρατία”, έπαιρνες ένα ΙΣΧΝΟΤΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Θυμάμαι ότι μετά βίας κάποια στιγμή είχα βρει δυο τρεις αναφορές σχετικές, τις οποίες και κράτησα φυσικά.
Σήμερα αν κάνεις το ίδιο θα εκπλαγείς.
Και σήμερα μάλιστα το πρωϊ, είδα στην ...
.γωνία Καρόλου Ντηλ και Β. Ηρακλείου στην Θεσσαλονίκη, αφίσσα νεολαίων, νομίζω φοιτητών που καλεί τον κόσμο σε κάποια γιορτή άμεσης δημοκρατίας. Και χάρηκα ο πικραμένος.
Ο απλός έλληνας, μέσα σε αυτή την κοσμοχαλασιά, την απόγνωση και τον πόνο που έρχεται, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το πολιτειακό ζήτημα πρέπει να ξανανοίξει και να ξανα-συζητηθεί. Και ένα μεγάλο κύμα δημοκρατών ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του.
Και ίσως τότε δούμε και όσους έφταιξαν, αν έφταιξαν, στην φυλακή. Οι ένοχοι πρέπει κάποια στιγμή να τιμωρηθούν εξάλλου. Και όχι να περιμένουμε μήπως και από τον καθημερινό αντιαισθητικό καβγά των κομμάτων προκύψει και κάνα σοβαρό στοιχείο για τον εισαγγελέα.
Που ούτως ή άλλως είναι πάλι αναγκασμένος να στείλει την δικογραφία στην Βουλη, εκεί που ο λαός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΧΥ, να ψάξει τις βρωμιές μια ομάδα από δικούς τους ανθρώπους. Μέσα στα όρια ενός νόμου που ουσιαστικά εγγυάται ατιμωρησία. Ωραία δημοκρατία πατριώτες.
Μόνο και μόνο γι’ αυτόν τον νόμο θΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.
Οι εκλογές και η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Οσο υπάρχει αυτό το σύστημα ατιμωρησίας, μη-ελέγχου, μη-λογοδοσίας, μακράς θητείας 4 ετών (αν είναι δυνατόν), και μη συμμετοχής μας σε τίποτε πέραν των εκλογών. Δουλευόμαστε απλώς μεγάλοι άνθρωποι.
Πάρτε μέρος στις δημοκρατικές κινήσεις που εμφανίζονται. Κάντε αναζήτηση στο google και πάρτε μέρος.
Η ιστορία μας κοιτάζει. Και ίσως αποφάσισε να μας ξαναδώσει την ευκαιρία να ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΜΑΣ, ως λαός ανυπόταχτων και παθιασμένων με την πατρίδα και την ελευθερία. Που μόνο η Δημοκρατία εγγυάται. Η αληθινή δημοκρατία.
Πάρτε μέρος στη δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.