Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα συνομωτικά σχέδια της Λέσχης Bilderberg για τη Λατινική Αμερική


Toυ Nil Nikandrov
Strategic Culture Foundation03/06/2010

Ο πολυεκατομμυριούχος και μασώνος David Rockefeller, συνιδρυτής της Λέσχης Bilderberg, ανησυχούσε κάποτε βλέποντας την εξέλιξη των επαναστατικών κινημάτων στη Λατινική Αμερική, που "υποδαυλίζονταν από τη Σοβιετική Ένωση", όπως έλεγε. Παραδέχτηκε σε στενό του κύκλο ότι.... η υποτίμηση της απειλής που αποτελούσε ο Fidel Castro και η κομμουνιστές που τον στήριζαν ήταν ένα τραγικό λάθος.
Η επανάσταση στην Κούβα είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί και να απομακρυνθεί ο Batista και να περάσει την υπόλοιπη ζωή του κατηγορώντας για την αποτυχία του τις ΗΠΑ που του αρνήθηκαν ενισχύσεις σε όπλα, οικονομική βοήθεια και στήριξη με τη μορφή προπαγάνδας. Όπως και πολλοί άλλοι ισχυροί στις ΗΠΑ, ο Rockefeller είχε την ψευδαίσθηση ότι ο Castro εκπροσωπούσε ένα άλλοτε διαδεδομένο είδος Κουβανών πολιτικών: ότι, δηλαδή, ήταν ένας δημαγωγός που δεν είχε πρόβλημα να υπογράφει "deals" με τις ΗΠΑ.
Από κοινού με τον αδελφό του Nelson, γνωστό εμπειρογνώμονα σε θέματα Λατινικής Αμερικής και επίσης μέλος της Λέσχης Bilderberg, ο David Rockefeller έκανε πολλά για να "διορθώσει" την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου χρησιμοποιήθηκαν διάφορες μέθοδοι -- από στρατιωτικές προκλήσεις μέχρι ο οικονομικός αποκλεισμός. Η ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος στην Κούβα μέσω της οικονομικής απομόνωσής της και, στη συνέχεια, η οργάνωση μιας δίκης των Κουβανών ηγετών με παρατεταμένη κάλυψη από τα ΜΜΕ ήταν επαναλαμβανόμενο θέμα στην ατζέντα των μυστικών συσκέψεων της Λέσχης Bilderberg.

Σχεδόν μισός αιώνας πέρασε από τα πρώτα ψηφίσματα που υπαγόρευαν στα μέλη της μυστικής παγκόσμιας κυβέρνησης να πολεμήσουν το κομμουνιστικό καθεστώς της Κούβας. Η Λέσχη Bilderberg εξακολουθεί να τηρεί αυτή την πολιτική, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δείγματα εξομάλυνσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, αφού οι Αμερικανοί δεν έχουν εγκαταλείψει την πρακτική της γλώσσας των τελεσίγραφων προς την απτόητη Αβάνα. Γιατί όμως; Ειδικά σε μια εποχή που ο κόσμος ευελπιστούσε ότι ο Οbama θα καταργούσε την ολέθρια πολιτική που εφάρμοζε ο George Bush στη Λατινική Αμερική;

Η εξήγηση είναι απλή. Η κυβέρνηση Obama είναι επανδρωμένη με μέλη της Ομάδας Bilderberg, αποστολή της οποίας είναι να εξασφαλίσει την συνέχιση της αμερικανικής πολιτικής που πρωτοεφαρμόστηκε την εποχή των νεοσυντηρητικών. Ο Rahm Emmanuel, αφοσιωμένος σιωνιστής και πιστός σύμμαχος του Ισραήλ, υπηρετεί ως ανώτατος αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο. Η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Hillary Clinton, ο αντιπρόεδρος Joe Biden, ο υπουργός άμυνας Robert Gates, ο υπουργός οικονομικών Timothy Geithner, ο υπουργός εμπορίου Bill Richardson, ο υπουργός υγείας και κοινωνικής πρόνοιας Tom Daschle είναι όλοι τους μέλη της Ομάδας Bilderberg. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι "εμποτισμένη" με στελέχη των οποίων η πίστη και αφοσίωση στο Ισραήλ, την ιστορική τους πατρίδα, έχει για αυτούς βαρύτερη σημασία από τις υποχρεώσεις τους προς τις ΗΠΑ. Η δυσανάλογη εκπροσώπηση Εβραίων μέσα στις μυστικές υπηρεσίες (την CIA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, την Αμερικάνική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, κ.ά.) είχε ως αποτέλεσμα κάποιες άλλες υπηρεσίες της CIA να εκφράσουν διακριτικά τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι το δικό τους "μαγαζί" έγινε de facto παρακλάδι της Mossad.

Ο σιωνιστικός παράγοντας ευθύνεται κατά ένα μεγάλο μέρος για τον επιθετικό χαρακτήρα της αμερικανικής πολιτικής όσον αφορά τα λαοπρόβλητα ("δημαγωγικά" σύμφωνα με τις ΗΠΑ) καθεστώτα στη Λατινική Αμερική. Οι πρόεδροι Chavez, Correa, Morales και Ortega καταδικάζουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Λιβάνου και το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο "προληπτικής" επίθεσης κατά του Ιράν. Η ανατροπή του Hugo Chavez, ενός από τους ικανότερους ηγέτες αναπτυσσόμενων χωρών που αντιπαλεύουν τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων", έχει επανειλημμένα συζητηθεί στα πλαίσια των συνόδων της Λέσχης Bilderberg.

Η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με πιέσεις από όλα τα μέτωπα. Δεξιά καθεστώτα ανέλαβαν την εξουσία στο Μεξικό, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, το Περού και τη Χιλή, ενώ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ οι "σοσιαλιστές" του Ελ Σαλβαδόρ, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τους "δημαγωγούς". Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία έδειξε ότι ο μετριοπαθής Antanas Mockus ίσως να έχανε στην τελική φάση της αναμέτρησης τον Ιούνιο από τον υπερσυντηρητικό υπουργό άμυνας Manuel Santos*, που είχε τη στήριξη του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Ο Santos είναι το πολιτικό πρόσωπο που θα χρησιμοποιηθεί με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας και την ανατροπή του καθεστώτος του Hugo Chavez, ίσως μέσω μιας ένοπλης σύρραξης. Ο Santos δήλωσε ότι δεν έχει καθόλου τύψεις για την εντολή επίθεσης εναντίον του στρατοπέδου ανταρτών στον Ισημερινό και ότι θα αποφάσιζε το ίδιο στο μέλλον αν οι περιστάσεις το απαιτούσαν. Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς τον υπαινιγμό, αφού η Ουάσινγκτον και η Μπογκοτά έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει τη Βενεζουέλα για υπόθαλψη ανταρτών του FARC και του ELN, ενώ ο Chavez δήλωσε ότι η νίκη του Santos στις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία θα ισοδυναμούσε με απειλή πολέμου για τη Λατινική Αμερική.

Ο Obama τηρεί υπάκουα τις συστάσεις που του γίνονται από τη Λέσχη Bilderberg. Μάλιστα, σε μια πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεξικού F. Calderon, δήλωσε ότι οι δύο χώρες δεν χωρίζονται από σύνορα. Οι "μυημένοι" έπιασαν αμέσως το υπονοούμενο. Ο Obama αναφερόταν σε έναν από τους κύριους στόχους της Λέσχης Bilderberg για τις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου: την κατάργηση των εθνικών συνόρων και τη δημιουργία της νέας "αμερικανικής συμμαχίας". Σε πρώτο στάδιο θα απαρτίζεται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό Bilderberg. Στη συνέχεια θα απορροφήσει χώρες της Κεντρικής Αμερικής και την Κολομβία, με την τελευταία να αποτελεί τον "Δούρειο Ίππο" της Λέσχης Bilderberg, ο οποίος προορίζεται να προκαλέσει συγκρούσεις, ανατρέποντας τα σχέδια των αριστερών ηγετών για μια "νοτιοαμερικανική ολοκλήρωση".

Η ολιγαρχική τάξη της Χιλής, σύμφωνα με τα σχέδια της Λέσχης Bilderberg, θα κληθεί να επαναλάβει την ίδια τακτική στο νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου. Για τον σκοπό αυτό, και παρά την προχωρημένη του ηλικία, ο David Rockefeller επισκέφθηκε την οικογένεια Edwards, μια ισχυρή φατρία αγγλοσαξωνικής προέλευσης που ζει σε περιοχή κοντά στη λίμνη Ράνκο στη Χιλή, με μακρόχρονο ιστορικό συνεργασίας με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Εκείνη ακριβώς την περίοδο, η μεγαλύτερη μασωνική στοά της Χιλής σχολίασε το γεγονός ότι η Λέσχη Bilderberg ίδρυσε παρακλάδι της στη χώρα. Άλλα μέλη της ολιγαρχικής τάξης στη Χιλή είναι η φατρία Iris Fontbona, η οικογένεια του Eliodoro Matte, κ.ά. Το περιοδικό Que Pasa δημοσίευσε λίστα με τους 100 ισχυρότερους Χιλιανούς. Σχεδόν όλοι τους έχτισαν τις περιουσίες τους την περίοδο της δικτατορίας του Pinochet. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκει και ο σημερινός πρόεδρος της Χιλής και δισεκατομμυριούχος Sebastian Pinera, που ο χιλιανός λαός αποκαλεί "πιράνχα" λόγω της πολιτικής και οικονομικής του επιρροής. Ο Pinera συνεργάζεται με την φιλοαμερικανική ελίτ της ευρύτερης περιοχής και εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές των μελών της Λέσχης Bilderberg, με αποτέλεσμα να έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειές τους για την υποδαύλιση συγκρούσεων με λαοπρόβλητους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας αποτελεί άλλον ένα στόχο των δυνάμεων της δεξιάς στην αμερικανική ήπειρο. Κατά την άποψη της Ομάδας Bilderberg, ο Evo Morales δεν έχει δικαίωμα να ηγείται της χώρας του, αφού εκπροσωπεί ένα "ιστορικά καταδικασμένο" έθνος που πρόκειται να αφανιστεί για να δημιουργηθεί "πολύτιμος" χώρος για τους χρυσούς δισεκατομμυριούχους. Οι Ινδιάνοι, συμφωνα με τα μέλη της Λέσχης Bilderberg, δεν δικαιούνται καν να διαδραματίζουν το ρόλο υποτελούς έθνους, αφού τα μέλη της μυστικής ομάδας θα προτιμούσαν να αναθέσουν το ρόλο αυτό στους πιο υπάκουους Γιαπωνέζους και Κινέζους, περιορίζοντάς τους σε ένα πληθυσμιακό "πλαφόν" 500 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είναι ήδη εμφανές ότι η Λέσχη Bilderberg άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιο για τη Βολιβία, έχοντας τη στήριξη των αυτονομιστών που κατοικούν στις επαρχίες εκείνες της χώρας που παρατηρείται έντονη η παρουσία της λευκής φυλής. Η λέσχη Bilderberg σκοπεύει να εφαρμόσει το ακραίο μαλθουσιανικό δόγμα της μείωσης του υποτίθεται επικίνδυνα αυξανόμενου πληθυσμού, αφού οι Ινδιάνοι των φυλών Quechua και Aymara ανήκουν στην κατηγορία των εθνοτήτων που η μυστική παγκόσμια κυβέρνηση θα προτιμούσε να αφανίσει.
Εμπειρογνώμονες που αναλύουν τα σχέδια της Λέσχης Bilderberg τονίζουν ότι μόνο ένα μικρό μέρος της ατζέντας που αφορά στην παγκόσμια διακυβέρνηση διατίθεται σε κυκλοφορία ανάμεσα στους περισσότερους σύνεδρους της λέσχης. Η στρατηγική της αναρρίχησης στην παγκόσμια εξουσία είναι αντικείμενο αποκλειστικής γνώσης για την ελίτ της ομάδας, η οποία απαριθμεί το πολύ τριάντα άτομα, δηλαδή την μασωνική ιεραρχία, τραπεζίτες, ιδιοκτήτες πολυεθνικών, κάποιους στρατηγούς, πρώην και νυν αρχηγούς μυστικών υπηρεσιών και μεγιστάνες των ΜΜΕ. Σε αυτό τον μικρό, κλειστό πυρήνα δεν υπάρχουν μυστικά. Τα κυρίως θέματα συζήτησης είναιο σχεδιασμός επιθέσεων με πυραυλικά συστήματα εναντίον "ανυπάκουων" χωρών και ο διαμελισμός κρατών που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών, όπως η αρπαγή περιοχών πλούσιων σε υδρογονάνθρακες.Άλλα ζητήματα υπό συζήτηση περιλαμβάνουν τη χρήση της πείνας και των πανδημιών ως μέσων αντιμετώπισης του "υπερπληθυσμού", πολιτικές δολοφονίες "δημαγωγών" ηγετών, αλλά και τα προγράμματα "ελεγχόμενου χάους" και τρομοκρατίας, που στόχο έχουν την τιθάσευση των μαζών σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Και ενώ το Ιράν παραμένει πάντα στην κορυφή της ατζέντας τους, τα εκτελεστικά όργανα της Ομάδας Bilderberg δεν παύουν να κατευθύνουν σταδιακά τις προτεραιότητές τους προς τη Λατινική Αμερική. Οι ΗΠΑ διατηρούν δίκτυο στρατιωτικών βάσεων στην ευρύτερη περιοχή, όπου με βάση ρεαλιστικά σενάρια προσομοίωσης ασκούνται οι αμερικανοί στρατιώτες σε τακτική βάση. Παράλληλα, οι λαοί της Λατινικής Αμερικής δέχονται βροχή από προπαγάνδα που δαιμονοποιεί τον Hugo Chavez και περιγράφει τα δήθεν επεκτατικά του σχέδια. Σκόπιμα διαδίδεται η πληροφορία ότι ο Chavez τρέφει ελπίδες ότι τα προβλήματα της χώρας του με την Κολομβία θα λυθούν με στρατιωτική σύρραξη που αυτός θα προκαλέσει και ότι οι ΗΠΑ θα παρέμβουν για να διασώσουν τη σύμμαχό τους Κολομβία, όταν παρουσιαστεί ανάγκη.

Πρόσφατα, ο Jose Vicente Rangel, ενημερωμένος Βενεζουελάνος δημοσιογράφος και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προειδοποίησε ότι οι εχθροί της Βενεζουέλας προετοιμάζουν μια πρόκληση που θα έχει τη μορφή κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας. Για την κατάληψη της πρεσβείας θα κατηγορηθεί ο Chavez και το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί ωςαφορμή για άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της ΒενεζουέλαςΗ ημερομηνία δεν θα οριστεί από τον Λευκό Οίκο ή το Πεντάγωνο, αφού η τελική απόφαση εξαρτάται πάντα από την Λέσχη Bilderberg.
*Σ.τ.Μ.: Στις εκλογές του Ιουνίου τελικά κέρδισε ο Santos. Πρόσφατο άρθρο για τις εξελιξεις στην Κολομβία εδώ


Την μετάφραση επιμελήθηκε η μεταφραστική ομάδα του ιστολογίου μας