Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Θύματα της Άγκυρας οι Πομάκοι της Θράκης



  • Με ψέματα και απάτες οι τουρκολάγνοι εργάζονται στην Θράκη για να χτίσουν το καθεστώς και το ψευτοκράτος που επιθυμούν...
  • Τουρκόφρονες αυτοδιοικητικοί δεν τους επιτρέπουν να χτίζουν σπίτια, αλλά την ευθύνη αυτή την ρίχνουν στο ελληνικό κράτος!!!
Η τρομοκράτηση των Ελλήνων Πομάκων, από τα μίσθαρνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, έχει πολλάκις καταγγελθεί και έχουν αποτυπωθεί και οι τρόποι με τους οποίους η Άγκυρα επιχειρεί επί σειρά ετών να «αγκαλιάσει» τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ελληνικής ......Θράκης.
Πάρα πολλές φορές οι πρακτικές των ανθρώπων του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής εστιάζονται σε τραγικά λάθη της Ελληνικής Πολιτείας (π.χ. η γνωστή «μπάρα») απέναντι στους Πομάκους μουσουλμάνους της Θράκης. Από την εποχή των παράλογων αποφάσεων και των ανήκεστων πολιτικών, έχει παρέλθει χρόνος πολύς και «έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι», έχουν συμβεί μικρές και μεγάλες αλλαγές, ενώ είναι σαφές πλέον πως οι εφαρμοσθείσες και εφαρμοζόμενες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν μεταβάλει τις εντυπώσεις και την οπτική προσέγγιση των Ελλήνων Πομάκων, οι οποίοι «ανοίγονται» και προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές του τρόπου της ζωής τους.
Η μεγαλύτερη αλλαγή, που σημειώνεται στον Πομακικό πληθυσμό, είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τις Ελληνικές αρχές και η επένδυση οικονομικών (μικρών αλλά σημαντικών) μεγεθών, με την μορφή λειτουργίας νέων επιχειρήσεων ή κατασκευής κατοικιών ή ανακατασκευής των ήδη υπαρχουσών. Η μεταβολή – μεταστροφή των Ελλήνων Πομάκων, σε επιχειρηματικές επενδύσεις εντός της Ελλάδας, ήταν αποτέλεσμα της φρικώδους εκμετάλλευσης που υπέστησαν από την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε πως σημειώθηκαν ξυλοδαρμοί μέχρι και απαγωγές Πομάκων, (όταν προσπάθησαν να εισπράξουν μέρος των εκεί επενδύσεών τους) από τούρκους υπηκόους, οι οποίοι ζήτησαν και λύτρα για την επιστροφή των απαχθέντων στις οικογένειές τους…
Μέχρις αυτού του σημείου τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Η διάθεση, όμως, των Πομάκων να επενδύσουν στην γη και συγκεκριμένα να επενδύσουν τα χρήματά τους στην κατασκευή νέων οικιών ή στην ανακατασκευή των πατρικών οικιών, ήταν ένα σημείο στο οποίο υπήρξαν διάφορες «ανώμαλες» εξελίξεις… οι οποίες δημιουργήθηκαν εντέχνως από την πλευρά της Άγκυρας και των εγκάθετών της στο σύστημα αυτοδιοίκησης στην Θράκη (μουσουλμάνοι κοινοτάρχες και δήμαρχοι). Να σημειώσουμε, βέβαια, στο σημείο αυτό, πως η «παρεμβατικότητα» των τουρκοφρόνων έγινε σε δύο περιοχές του Νομού Ξάνθης, στην κοινότητα Σελέρου και στον Δήμο Μύκης, στους οποίους κυριαρχεί η τουρκολαγνεία και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί «άρχοντες» είναι υποχείρια τόσο του Αμέτ Μετέ (ψευτομουφτή) όσο και του εκάστοτε τούρκου προξένου της Κομοτηνής.
Τι έκαναν λοιπόν αυτοί οι «καλοθελητές» του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής; Εκμεταλλευόμενοι την ελληνική διοικητική «αταξία» και «δυσκαμψία», έπεισαν τους Πομάκους πως το ελληνικό κράτος φέρει αποκλειστικά την ευθύνη και εμποδίζει την ανέγερση νέων κατοικιών από τους Πομάκους!!! Και αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα…! Αλλά, ταυτόχρονα, αποτελεί ένα ψέμα που γίνεται όπλο της τουρκικής-προξενικής προπαγάνδας απέναντι στο «κακό» Ελληνικό κράτος που δεν αφήνει τους Πομάκους να χτίσουν σπίτια και τους αναγκάζει να στοιβάζονται μειώνοντάς τους το βιοτικό τους επίπεδο και επιβάλλοντάς τους σε στερήσεις…!!! Ναι, αυτό είναι ένα από τα βασικά προπαγανδιστικά ψεύδη του τουρκικού μηχανισμού στη Θράκη…
Σύμφωνα με την διοικητική «ακαμψία» που υπήρχε παλαιότερα, η έκδοση άδειας ανέγερσης κατοικίας οριζόταν από τα γραφεία της Πολεοδομίας του Νομού. Με την αλλαγή που επέφερε ο Καποδίστριας, οι τοπικές Δημοτικές αυτοδιοικήσεις απέκτησαν το δικαίωμα – υποχρέωση δημιουργίας και λειτουργίας Δημοτικού Πολεοδομικού Γραφείου, προσλαμβάνοντας προσωπικό και εγγράφοντας σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό λειτουργίας του Δήμου. Δυστυχώς, οι τουρκόφρονες, δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες, επέλεξαν να ΜΗΝ δημιουργήσουν την υπηρεσία αυτή. Κι ενώ με την απόφασή τους αυτή δημιούργησαν πρόβλημα στους μουσουλμάνους Πομάκους που ήθελαν να προχωρήσουν στην ανέγερση νέων κατοικιών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην απόκτηση άδειας ανέγερσης οικοδομής. Όταν διαμαρτυρήθηκαν οι Έλληνες Πομάκοι για την έλλειψη των συγκεκριμένων γραφείων, τότε το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Έγιναν τα πολεοδομικά γραφεία, αλλά δεν ήταν δυνατόν και πάλι να χτιστούν οικοδομές, λόγω έλλειψης μελέτης αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης ή οριοθέτησης οικισμού…! Οι τουρκόφρονες αυτοδιοικητικοί «άρχοντες» δεν προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τις χρηματοδοτήσεις για την σύνταξη σχετικών μελετών κι έτσι, οι Πομάκοι του χωριού Γλαύκη (ανήκει στον Δήμο Μύκης) είναι αναγκασμένοι να χτίζουν πάνω σε ήδη υπάρχουσες κατοικίες ή αναγκάζονται να φεύγουν, αφού δεν είναι δυνατόν να χτίσουν ούτε κοτέτσι πέραν των ορίων του ήδη υπάρχοντος οικισμού. Αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, χρησιμοποιείται ως μοχλός στην ανθελληνική προπαγάνδα που ασκεί στην ευρύτερη περιοχή η Άγκυρα. «Δεν μας αφήνουν να χτίσουμε τα σπίτια μας», φωνάζουν οι πρακτορίσκοι στα καφενεία, ξεχνώντας να αναφέρουν τον κύριο υπαίτιο της κατάστασης αυτής. Έτσι, με απόλυτη ευθύνη των τουρκοφρόνων, έχει δημιουργηθεί ένα μείζον θέμα στον Πομακικό πληθυσμό, το οποίο όμως επιβαρύνεται η Ελληνική Πολιτεία, αφού κανείς δεν τολμά να εξηγήσει στους Πομάκους πως αποκλειστικός υπεύθυνος για την δημιουργία και εκτέλεσης μελέτης οριοθέτησης οικισμού, μέσα από την οποία θα χαρακτηριστούν νέα οικόπεδα, είναι ο Δήμαρχος ή ο κοινοτάρχης της περιοχής…
Πως αντιδρά το ελληνικό κράτος απέναντι στην επιτηδευμένη συκοφάντησή του; Όπως συνήθως, δεν κάνει τίποτε για να αναδείξει την αλήθεια και την σκληρή –για την Άγκυρα- πραγματικότητα. Οι «κυβερνητικοί μηχανισμοί» τελούν εν «υπνώσει» και αδυνατούν (για άγνωστους λόγους) να αναδείξουν την φύση του προβλήματος και να παρέμβουν προκειμένου να ξεπεραστούν τα «εμπόδια» που εντέχνως (λόγω σκοπιμότητας) ή ατέχνως (λόγω ηλιθιότητας) δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως αντικείμενο προπαγάνδας από τους προξενικούς κύκλους. Δεν είναι δυνατόν η (εκάστοτε) ελληνική κυβέρνηση να αφήνει στη Θράκη πεδίο ελεύθερο προς δράση στην τουρκική προπαγάνδα, πόσω δε μάλλον να επιτρέπει την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για την κρατική μέριμνα και για την εφαρμογή ισότητας και ισονομίας προς όλους τους Έλληνες πολίτες, εις βάρος των Ελλήνων Πομάκων. Οι περιορισμοί κρατικής παρεμβατικότητας που τίθενται από τους αυτοδιοικητικούς κανόνες λειτουργίας και τα «δικαιώματα» που έχουν μεταβιβασθεί σε αυτούς, πρέπει κάποιες φορές να ξεπερνιούνται. Τα λάθη, τα μειονεκτήματα και η ανυπαρξία (πολλές φορές) του κράτους προς τους πολίτες του, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν. Οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί οφείλουν να διατηρούν όχι μόνο την εικόνα, αλλά και την φύση της κρατικής λειτουργίας σε άψογη κατάσταση. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τόσο το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών (που για άγνωστους λόγους έχει αρμοδιότητες στη Θράκη), πρέπει να εργαστούν συντονισμένα προκειμένου να δώσουν τέλος σε ένα από τα βασικά όπλα της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη.
Επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, τοποθετηθείτε εμπράκτως στην προσπάθεια απαγωγής του Πομακικού πληθυσμού της Ελληνικής Θράκης, που επιχειρείται από την Άγκυρα, η οποία επιθυμεί διακαώς να μεταβάλει την εθνική συνείδηση Ελλήνων πολιτών. Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να γίνουν παραδείγματα προς αποφυγή εάν πράγματι η πολιτεία ενδιαφέρεται για την ελληνικότητα της Θράκης… Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της προηγούμενης άτολμης και άκομψης κυβέρνησης, η οποία μάλλον αγνοούσε την ύπαρξη της Θράκης, ενώ ο καλύτερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε να της δοθεί, είναι: Ήλθε, δεν είδε και απήλθε…!
Κωνσταντίνος