Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ποιοί και ΠΩΣ ''προωθούν'' τα ελληνικά συμφέροντα στις ΗΠΑ


Περίεργες δηλώσεις του πρέσβη μας στην Ουάσιγκτον
Υπάρχει συνεργασία ελληνικής κυβέρνησης με την ΑDL;
Ο κ. Αλέξ. Μαλλιάς, σε συνέντευξή του στην JewishPost, μιλά γιά ''πολύχρονη συνεργασία'' της ελληνικής κυβέρνησης με Οργανώσεις που επιτίθενται στην... Ελλάδα και στα ελληνικά ΜΜΕ !
Οι στενές σχέσεις των εβραϊκών Οργανώσεων στις ΗΠΑ με το τουρκικό ''λόμπι''

O ''λομπίστας'' 'Αντριου 'Αθενς και οι ύποπτες ''συναλλαγές'' του. Αποκαλυπτικά στοιχεία.
«'Εχετε επίσης συνεισφέρει στην ενδυνάμωση των σχέσεων...
... μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς και στην προβολή των εβραϊκών προβλημάτων και συμφερόντων προς την ελληνική ηγεσία».
μαλλιαςΟ πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2006, στην εφημερίδα Jewish Post, που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη, μιλά -εκτός των άλλων- και γιά (πολύχρονη) συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Οργάνωση που επιτίθεται στην... Ελλάδα και στα ελληνικά ΜΜΕ, την περίφημη ADL (Anti-Defamation League), η οποία κατηγορεί όλους όσους κάνουν ακόμα και κριτική στο Ισραήλ ή στην πολιτική του, ως αντισημίτες!
Η Οργάνωση, μ' έδρα τις ΗΠΑ, έχει πολλές φορές κατηγορήσει ΜΜΕ στην Ελλάδα (ειδικά την ''Ελυθεροτυπία''), αλλά κι 'Ελληνες πολιτικούς γιά ''αντισημιτισμό'.
Η ADL, έχει αναλάβει ''εργολαβικά'' την λασπολογία και τον χαραχτηρισμό εναντίον όσων κάνουν κριτική στο Ισραήλ, ακόμα και όσων καταδικάζουν τις κατά καιρούς αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις των δυνάμεων ασφαλείας του. Η ΑDL, συνεργάζεται, ανεπίσημα, με την American Jewish Committee, την οργάνωση ''λόμπι'' ΑIPAC κ.ά.

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο πρέσβης μας στις ΗΠΑ, ανάφερε: ''Greece also has a long history of cooperating with many Jewish organizations including the American Jewish Committee, Anti- Defamation League, B'nai B'rith and AΙPAC''.
Επίσης, ο πρέσβης, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρόεδρου του Ισραήλ στην Ελλάδα, στις επενδύσεις της Ελλάδας στην Τουρκία, στην ελληνική οικονομία, στο Ολοκαύτωμα κ.ά.
(Στα μέσα Φεβρουαρίου 2007, ο κ. πρέσβης ήταν επίσης προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση του Γραφείου Δυτικής Ακτής ΗΠΑ, του American Jewish Committee)

Προϊστορία
Ενδεικτικά, αναδημοσιεύουμε τρία αποσπάσματα από αναφορές της εφημερίδας ''Ελευθεροτυπία" γιά την δράση της περίφημης Οργάνωσης, ADL:
''Πριν από τρία χρόνια η ADL, μια από τις οργανώσεις που έχει άμεση σχέση με το εβραϊκό Λόμπι των ΗΠΑ, εγκάλεσε επί αντισημιτισμώ ορισμένα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιογράφους και γελοιογράφους. Απευθύνθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ζήτησε, προς αντιμετώπισιν του φαινομένου, να επιληφθεί η ελληνική κυβέρνηση! Αντισημιτισμός, κατά την αντίληψη της ADL -όπως αποδεικνύεται από το υλικό που κρίνει επιλήψιμο- θεωρείται οιαδήποτε κριτική στην πολιτική και την εν γένει πολιτεία του Ισραήλ. Κλασικό σύμπτωμα τρομοκρατικής επιθετικότητος: η εύλογη ευαισθησία για φαινόμενα αντισημιτισμού μεταβάλλεται σε απόπειρα φίμωσης εκείνων που εναντιώνονται στις επιλογές του Ισραήλ... Οπως σημείωσε χθες στην «Ε» ο Τάκης Μίχας, ορισμένες εβραϊκές οργανώσεις επιχειρούν να φιμώσουν εν ψυχρώ ώς και Εβραίους που διαφωνούν με την πολιτική του Ισραήλ στο Μεσανατολικό. «Είναι σοβαρό και ανατριχιαστικό γεγονός», λέει ο Αμερικανοεβραίος ιστορικός Τόνι Τζουντ, θύμα του λόμπι... «Οι ηγέτες του "επίσημου" εβραϊσμού στις ΗΠΑ είναι αντιφιλελεύθεροι ψεύτες, φανατικοί-φασίστες, όπως συνηθίζεται να λέμε. Αντιπροσωπεύουν μια μόλυνση που επιπλέει στα απόβλητα κάθε δημοκρατίας», λέει ο Τζουντ... Ομως, ποιοι -και πόσοι- έχουν αντιδράσει μέχρι σήμερα; Ελάχιστοι, αν κρίνουμε από το προκλητικό διάβημα της ADL που αφορά στη χώρα μας. Κι όπως λέει ο Αμερικανοεβραίος ιστορικός: Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι ηγέτες ορισμένων εβραϊκών οργανώσεων, αλλά κυρίως «αυτοί που αρνούνται να τους αντικρούσουν». Υπέρμαχοι του πλουραλισμού κατά τα άλλα, και άκρως ευαίσθητοι στο θέμα της ελεύθερης έκφρασης. Αν τους αποκαλέσουμε «κότες» και υποκριτές, θα είναι ύβρις;'' (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/10/2006)
''Πρόκληση μεγέθους: Ταξιδιωτική οδηγία να μην επισκεφθούν οι Εβραίοι την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέδωσε η εβραϊκή οργάνωση «Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ». Διότι, «τα κρούσματα αντισημιτισμού και ξενοφοβίας βαίνουν αυξανόμενα»... Πριν από λίγο καιρό το «Κέντρο» αυτό είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό (!) να λογοκρίνει ένα έργο τέχνης. Επίσης, τόσο το «Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ» όσο και η περίφημη ADL (Οργάνωση εναντίον της Δυσφήμησης) είχαν ζητήσει -πάλι από την κυβέρνηση της Ελλάδος- να... λογοκρίνει σκιτσογράφους και κείμενα, δήθεν αντισημιτικά. Εξωφρενική η συμπεριφορά και θρασύτατες οι παρεμβάσεις του «Κέντρου» και της ADL- ανεξαρτήτως του αν έχουν κάποια βάση ορισμένες από τις ενστάσεις τους ή αν πράγματι υφέρπει αντισημιτισμός στην Ελλάδα. Αλλού το κρίσιμο: Τέτοιου είδους παρεμβάσεις -προκλητικές και άκομψες- παροξύνουν τα πράγματα παρά ευνοούν την εννόηση, την εξομάλυνση (μέσω της γνώσης) και εν τέλει την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρουσμάτων αντισημιτισμού. Λες και επιδιώκουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά οι μπαγάσηδες'' (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/11/2003)

''Και ο -επίσης δικός μας- ΚΥΡ στο στόχαστρο της ADL! Εγκαλείται και αυτός για αντισημιτισμό... Φαίνεται καθαρά ότι οι άνθρωποι -φρενήρεις και υστερικοί- δεν έχουν τον θεό τους. Πάντως η ΕΣΗΕΑ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την υπόθεση. Πιθανώς να ασχολείται με τη δεοντολογία για τα συμβαίνοντα στα ΜΜΕ του πλανήτη Αρη'' (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/04/2004)

Εδώ και η σχετική αναφορά της ιστοσελίδας της ADL, στα σκίτσα της εφημερίδας ''Ελευθεροτυπία''.

Η B'nai B'rith, με την οποία, ο πρέσβης μας στις ΗΠΑ λέει στη συνέντευξή του ότι συνεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, είχε κάνει επίθεση κι εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, στο παρελθόν.

Μιά ματιά στα δημοσιεύματα γιά την Ελλάδα των τριών Οργανώσεων (ADLAJCAIPACB'nai B'rith) στις ιστοσελίδες τους, δείχνει ότι δεν εκφράζονται θετικά γιά την χώρα μας.
ΕΙΔΙΚΑ αναφέρουμε και την περίπτωση 
του "Κέντρου γιά Δημόσιες Υποθέσεις της Ιερουσαλήμ", σύμφωνα με το οποίο, Καραμανλής, Χριστόδουλος, πολιτικοί κι ελληνικά ΜΜΕ θεωρούνται "αντισημίτες". Το Κέντρο αναρωτιέται ακόμα, αν η Ελλάδα είναι η πλέον "αντισημιτική" χώρα στην Δυτική Ευρώπη.
'Ολοι οι παραπάνω Οργανισμοί, συνεργάζονται μεταξύ τους.

....................................................................
Σημειώνουμε ότι μόνο τις ελευταίες 5 εβδομάδες έγιναν, επίσης, τα παρακάτω:
'Εκθεση με τίτλο «τα κρυμμένα παιδιά της κατοχικής Ελλάδας» στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον υπό την αιγίδα των βουλευτών Tom Lantos και Ileana Ros-Lehtinen (υποστηρικτές της περίφημης ADL), με την παρουσία της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Πάλλη-Πετραλιά (11 Δεκεμβρίου '06).
- Επίσκεψη του υφυπ. Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη στο μουσείο Ολοκαυτώματος στην Τάμπα (9 Νοεμβρίου '06), αλλά όχι και σ' ελληνικά μνημεία.
- Τιμητική εκδήλωση στην Αθήνα (13 Δεκεμβρίου 2006)
 από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, γιά τον απερχόμενο ''παγκόσμιο'' πρόεδρο του ΣΑΕ και γνωστό γιά τις πολύχρονες  στενές του ''σχέσεις'' με το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, 'Αντριου 'Αθενς. Τον τίμησαν, ''σ' ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του στην ενδυνάμωση των σχέσεων των απόδημων Ελλήνων και των εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ και της Ελλάδος''. Στην εκδήλωση μίλησε και η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε τον κ. Αθενς ως «ακάματο εργάτη του Ελληνισμού στον κόσμο».
...................................................................
Τα ''συγκοινωνούντα δοχεία'', ο 'Αντριου 'Αθενς και οι αποδείξειςΣτις 4 Μαίου 2004 τιμήθηκε επίσης, από το Αmerican Jewish Committee -ΗΠΑ, ο κ. 'Αθενς, και γιά «την προβολή των εβραϊκών προβλημάτων και συμφερόντων προς την ελληνική ηγεσία».
Τότε, γράφαμε σχετικά:
«Με το ανώτατο βραβείο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (Κοινότητας) (AJC) τιμήθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Οργάνωσης στην Ουάσιγκτον, στις 4 Μαίου '04, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Αντριου 'Αθενς, σε "αναγνώριση των προσπαθειών για τη βελτίωση των σχέσεων των διαφόρων εθνοτήτων της Αμερικής". Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν εκατοντάδες Εβραίοι ηγέτες από όλη τη χώρα, καθώς κι εκπρόσωποι 50 εβραϊκών κοινοτήτων του εξωτερικού».
Κατά τηnν διάρκεια της ανακοίνωσης της επιλογής του κ. 'Αθενς να τιμηθεί με το "Βραβείο Σχέσεων Εθνοτήτων", ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της AJC, Harold Tanner και David Harris, ανάφεραν μεταξύ άλλων, «τιμούμε το έργο σας για τη συνεργασία της εβραϊκής και της ελληνικής κοινότητας στη χώρα, ιδιαίτερα σε στιγμές που απαιτούσαν διπλωματικές ικανότητες και προσωπική φροντίδα και χρόνο. 'Εχετε επίσης συνεισφέρει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς και στην προβολή των εβραϊκών προβλημάτων και συμφερόντων προς την ελληνική ηγεσία».
Από την πλευρά του ο κ. 'Αθενς «εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ιδιαίτερη τιμή με την οποία τον περιβάλλει η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή, επιλέγοντας τον ανάμεσα από χιλιάδες άλλους ηγέτες εθνοτήτων της Αμερικής. "Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε γέφυρες επικοινωνίας, κάτι που ξεκινήσαμε τη δεκαετία του '70 και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για το καλό όλων μας», τόνισε ο κ. 'Αθενς.
Ο κ. 'Aθενς ήταν ο πρώτος που έλαβε το σχετικό βραβείo. Τον (τότε) πρόεδρο του ΣΑΕ παρουσίασαν στην εκδήλωση ο (τότε) Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Tom Miller και ο επίτιμος πρόεδρος της AJC, κ. Bruce Ramer... Στην ομιλία του ο κ. 'Αθενς επεσήμανε "τα 30 χρόνια συνεργασίας μεταξύ του Ενωμένου Ελληνοαμερικανικού Κογκρέσου, του ΣΑΕ και της AJC για σημαντικά θέματα...". (Ταυτόσημη η αναφορά του και στην τιμητική εκδήλωση, στην Αθήνα, πρόσφατα).
(Στην ιστοσελίδα του American Jewish Committee -αυτό που τίμησε τον 'Αθενς- προς το τέλος, διαβάζουμε:
«2004 - February. The President of the World Council of Hellenes Abroad, Mr. Andrew Athens, publicly acknowledges the special role of the AJC in resolving the matter of the recognition of the Greek Orthodox Patriarch of Jerusalem, Ireneos I, by the State of Israel. (Picture: From left - Rabbi David Rosen, Patriarch Ireneos I, Mr. Andrew Athens, Ambassador of Greece to Israel Mr Panayotis Zografos meet in Jerusalem in honor of the recognition of the Patriarch»).

Ο ραβίνος David Rosen (αριστερά στην φωτογραφία), ηγετικό στέλεχος του American Jewish Committee, κατά ''σύμπτωση'', υπήρξε πριν στέλεχος της ΑDL !!!

Διαβάστε κι ένα πολύ πολύ ενδιαφέρον άρθρο του David Harris, εκτελεστικού διευθυντή του American Jewish Committee γιά την Ελλάδα, τον Α. 'Αθενς κ.ά.


(Σημ.: Κατά καιρούς, στελέχη του AIPAC (λόμπι) έχουν κατηγορηθεί στις ΗΠΑ γιά κατασκοπία υπέρ του Ισραήλ)

Οι διασυνδέσεις AJC και AIPAC με το τουρκικό ''λόμπι'':
The American Turkish Council (ATC) - «Operating tax-free and under the radar is one of the most powerful “non-profit” associations in the U.S., the American Turkish Council (ATC). Some who are familiar with its operations and players describe it as ‘Mini AIPAC;’ this description aces it. ATC followed the AIPAC model; with the direct help of AIPAC & JINSA, it created a base out of which to stretch its tentacles, reaching the highest echelons of our government. While the ATC is an association in name and in charter, the reality is that it and other affiliated associations are the U.S. government, lobbyists, foreign agents, and MIC. Investigative journalist, John Stanton, correctly describes the ATC as an extraordinary group of elite and interconnected Republicans, Democrats and corporate and military heavyweights who are spearheading one of the most ambitious strategic gambits in U.S. history.» (Sibel Edmonds: The Highjacking of a Nation)

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ -γιά το ποιοί και πως ''προωθούν'' τα ελληνικά συμφέροντα στις ΗΠΑ- ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Γ.Λ. - 22 Δεκ. '06