Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Γεννημένοι για τα... πανηγύρια!


  • Πανηγύρι Δυτικοθρακιωτών στην Προύσσα
Είναι γνωστός ο αλυτρωτικός ρόλος που παίζουν οι σύλλογοι Τούρκων Δυτικής Θράκης που έχουν ιδρυθεί σε διάφορα μέρη αλλά κυρίως στην Τουρκία. Στα εντευκτήρια τους υπάρχει κολλημένη η σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, και υπό τον μανδύα της διεκδίκησης μειονοτικών δικαιωμάτων ουσιαστικά επιδιώκουν το αυτό με την Άγκυρα: Ουσιαστική συνδιοίκηση στη Θράκη. Δηλαδή ναι μεν να ανήκει -προς το παρόν-στην Ελλάδα ΑΛΛΑ, πολλά πράματα στη Θράκη δεν θα τα κάνεις, αν δεν ερωτάται πρώτα η Τουρκία.......... Ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους αυτούς είναι και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-παράρτημα Προύσας. Ο σύλλογος αυτός στις 4-7-2010 οργάνωσε στην περιοχή Γκιούντογού της Προύσας το πανηγύρι τους. Οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους -σε περίληψη- γράφουν:
¨Στις 4-7-2010 πραγματοποιήθηκε στό Γκιούντογου της Προύσσας το πανηγύρι των Δυτικοθρακιωτών.Οι Δυτικοθρακιώτες γέμισαν το χώρο, ερχόμενοι δωρεάν με λεωφορεία που έβαλε ο σύλλογος. Στις 11.00 άρχισαν τα παραδοσιακά τραγούδια , συνεχίστηκε το πρόγραμμα με επιδείξεις παραδοσιακών χορών της Ρούμελης και συνεχίστηκε με την Ομάδα Εμβατηρίων Προύσσας. Στις 12 ήρθε ο Αγάς του πανηγυριού Αχμέτ Οσμάνογλου. Μετά τον Αγά, ήρθαν ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ,οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο γενικός διευθυντής του IRCICΑ (Κέντρο Έρευνας Ισλαμικού Πολιτισμού και Κουλτούρας) Χαλίτ Ερέν, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Προύσσας Σεντάτ Κιζιλτζικλή, ο βουλευτής της πόλης Μους Σερατζετίν Καραγιαγίζ, ο βουλευτής Προύσσας Κεμάλ Ντεμιρέλ, ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Νεολαίας και Αθλημάτων Μουσταφά Κοτζάτεπε, ο δήμαρχος της Νίλουφερ Μουσταφά Μποζμπέι, ο δήμαρχος Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο δήμαρχος Τόπειρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο δήμαρχος Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χότζα, ο δήμαρχος Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Φιλλύρας Ιμπραίμ Σερίφ, ο αγάς του πανηγυριού του 1000 Τζαφέρογλου Μουχαρέμ, ο αγάς του πανηγυριού του Αλάντεπέ Τζεμίλ Αχμέτ, ο πρόεδρος του μειονοτικού εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου 1000 Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος του του παραρτήματος της Σομα του συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ.Θράκης Μουσταφά Μεστάν και μέλη του Δ. Σ.
Αφού οι καλεσμένοι έκατσαν με βάση το πρωτόκολλο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και παίχτηκε ο εθνικός ύμνος. Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου μας Χακάν Τσαβούσογλου. Ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας και τους σπόνσορες για την στήριξη που παρείχαν.Εξέφρασε την άποψη οπως για όσο οι Δυτικοθρακιώτες συνεχίζουν να έχουν αυτήν την ομόνοια και ομοψυχία δεν θα υπάρχει εμπόδιο μή ξεπεράσιμο, και είπε πως οι κατά καιρούς αδύναμες φωνές που χαλάνε την ενότητα και ομοψυχία μας δεν θα μπορέσουν να μας καταβάλλουν, και πως η απάντηση σε αυτές τις φωνές είναι η σημερινή εκδήλωση¨.
Οι δύο βουλευτές μας λοιπόν και ο δήμαρχος Τόπειρου κύριος Στέλιος Χατζηευαγγέλου παρέστησαν σε αυτό το πανηγύρι υπό τα λάβαρα του Ατατούρκ και της σημαίας του συλλόγου, που -προφανώς εσκεμμένα- έχει τα χρώματα της σημαίας της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης. Μάλιστα οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρέλαβαν και πλακέτες για την παρουσία τους εκεί. Φυσικά και δεν τους πείραξε πως η πλακέτα αναφερόταν σε τουρκικά μειονότητα. Επειδή όμως πολλά είπαμε, πάμε στο φωτορεπορτάζ, που μόνη η ιστοσελίδα μας στην Ελλάδα εξασφάλισε.

Είσοδος των Γενίτσαρων στο χώρο συνοδεία πολεμικού εμβατήριου

1) Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη
2) Δήμαρχος του Οσμάνγκαζι (καταγόμενος από τη Δ. Θράκη) Μουσταφά Ντουντάρ
3) Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν
4) Τέως δήμαρχος Βιστωνίδας Τσολακίδης

Στο συγκεκριμένο πανό αναγράφονται οι χορηγοί της εκδήλωσης. Φαίνεται λοιπόν πως τα τόσα χρήμτα που δίνει το τουρκικό κράτος σε αυτούς τους συλλόγους δεν τους αρκούσαν. Έτσι στράφηκαν σε χορηγούς. Κάτω από τα κόκκινα γράμματα λοιπόν βλέπουμε τους χορηγούς από Ελλάδα. Πρώτα από όλα τα ονόματα των δύο βουλευτών μας.

Λάβαρο με τον Ατατούρκ-Τουρκική σημαία- Λάβαρο του συλλόγου με τα… γνωστά χρώματα.

Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε τον -κατά τα λεγόμενα του ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε- διοικητή της Δυτικής Θράκης Χαλίτ Ερέν να βραβεύει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη. Ο Ερέν κατάγεται από την Κομοτηνή και είναι διευθυντής του ΙRCICA (Κέντρο έρευνας Ισλαμικού πολιτισμού και κουλτούρας). Οι υπηρεσίες του φορέα αυτου είναι στο Γιλντίζ (πρώην παλάτι σουλτάνου) στην Κωνσταντινούπολη. Τα λεφτά που διαχειρίζεται είναι πολλά. Το ΙRCICA υπάγεται στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης.














Οι… βουλευτικές Μερσεντές Δεν πιστεύω να σας ενοχλεί που φορολογείστε για να πηγαίνουν οι βουλευτές μας σε τέτοιες εκδηλώσεις…

Οι μόνοι χριστιανοί επίσημοι που παραβρέθηκαν: Χατζηευαγγέλου και Τσολακίδης. Μήπως είναι σύμπτωση πως και οι δύο ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσαν, διατελούν και ενδιαφέρονται να επαναδιατελέσουν δήμαρχοι σε... "ευαίσθητους" Δήμους του Νομού Ξάνθης;
http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_8120.html