Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στο βωμό της προβοκάτσιας ο Άρης Πορτοσάλτε δεν σεβάστηκε ούτε την εν ψυχρό δολοφονία του συναδέλφου του.


"Η ανωνυμία στο διαδίκτυο ,κάποιες φορές σκοτώνει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ειδήσεων του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ στην αποψινή του εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού.

Πιστός εργολάβος της ενημέρωσης και επαγγελματίας στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης ο Άρης Πορτοσάλτε μετά τον γλυκανάλατο πρόλογο του τύπου "όλοι καταδικάζουμε" , σπίλωσε με "επαγγελματικό" τρόπο τη μνήμη του δολοφονημένου συναδέλφου του Σ.Γκιόλια λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως....




... 
"ο δημοσιογράφος που κάνει σωστά και επώνυμα τη δουλειά του δεν έχει να φοβάται τίποτα".
Αφήνοντας να εννοηθεί οτι η συμμετοχή του Γκιόλια στο ανώνυμο blog troktiko ήταν η αιτία που τον σκότωσε !!!

Με αφορμή τη δολοφονία του συναδέλφου του, στην προσπάθεια να επαναφέρει το θέμα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, με στόχο να πείσει την κοινή γνώμη οτι πρέπει να ελεγχθεί και να υπάρχει πάντα δηλωμένος διαχειριστής όπως τα συμβατικά ΜΜΕ , ο Άρης Πορτοσάλτε επιβεβαίωσε άθελα του οτι οι συσχετισμοί της δολοφονίας Γκιόλια με την τρομοκρατία είναι μπούρδες.

Αφού απο τα δικά του επώνυμα λόγια 
"Η ανωνυμία στο διαδίκτυο , κάποιες φορές σκοτώνει", προκύπτει οτι η δολοφονία Γκιόλια αφορούσε μισθωμένο συμβόλαιο θανάτου και οχι απλή τρομοκρατική ενέργεια όπως κάποιοι βολεύονται να το παρουσιάζουν.

Ο Άρης Πορτοσάλτε που ουδεμία σχέση έχει με το μαχητικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και συγκαταλέγεται στα φιγουρίνια της δημοσιογραφίας , "ξέχασε" όμως πως το διαδίκτυο δεν έχει καμία σχέση με τα συμβατικά ΜΜΕ που σημαίνει πως ή ο ίδιος δεν έχει ιδέα απο το πως λειτουργεί το διαδίκτυο ή απλά προσπαθεί να πείσει άτομα που δεν έχουν ιδέα από διαδίκτυο.

Ο ισχυρισμός του, είναι παντελώς αβάσιμος εως βλακώδης , αφού το να υπάρχει επώνυμα δηλωμένος διαχειριστής στην μπλοκόσφαιρα ή σε κάποιο φόρουμ, ο μόνος ρόλος που θα μπορούσε να παίξει ως υπεύθυνος , 
είναι αυτός του "αυτοφοράκια" και αυτό διότι όταν γράφουν ανώνυμα μέλη ή συντάκτες είναι αδύνατο ο δηλωμένος ώς υπεύθυνος να απολογείται για την ανωνυμία των άλλων.

Κατα συνέπεια θα πρέπει να δηλωθούν επώνυμα και αυτά , πράγμα που επίσης στο διαδίκτυο δεν ισχύει και είναι βλακώδης ακόμη και σαν ιδέα. Φανταστείτε για παράδειγμα μόνο στο facebook σε σελίδες και ομάδες του πόσα εκατομμύρια ανώνυμα προφίλ υπάρχουν.

Προφανώς λοιπόν ο προασπιστής της ελεγχόμενης ενημέρωσης θα ήθελε -αν ήταν δυνατόν- να ελέγξει την φωνή ή τα σχόλια του κάθε πολίτη απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές τον όποιο διαχειριστεί για να του στείλει στοιχεία και προσωπικά δεδομένα των μελών ή συντακτών.
Μιλάμε οτι ο άνθρωπος μπροστά στη μούρλα του να υποστηρίξει τις βλακείες που τον πληρώνουν να λέει στο κόσμο έφθασε να περάσει τη άποψη οτι ο Σωκράτης πλήρωσε με τη ζωή του τις ανώνυμες αποκαλύψεις του στο troktiko και αυτό το τέλος μπορεί να έχει όποιος γράφει ανώνυμα στο διαδίκτυο (!)

Επώνυμα κι επαγγελματικά ο Άρης Πορτοσάλτε μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ "ας πρόσεχε ο Σωκράτης να μην ανακατεύεται με ανώνυμους της μπλοκόσφαιρας" και κατα τ'αλλα υποτίθεται πως καταδικάζει κιόλας την άνανδρη δολοφονική επίθεση.

Άποψη, ala Τριανταφυλλόπουλος δηλαδή ,
 "Καλό παιδί ο Σωκράτης, αλλά πέρασε σε αντίπαλο στρατόπεδο , χωρίς υπογραφή και πρόσωπο. Το τελευταίο είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούν όσοι επιθυμούν να μάθουν την αλήθεια για ό,τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Σωκράτη" και στο τέλος... "Καλό ταξίδι , δικέ μου"
Η δικαιοσύνη , τις αντιλαμβάνεται άραγε αυτές τις επώνυμες δηλώσεις των "αντίπαλων στρατοπέδων" ή.... περιμένει πότε θα της φέρουν κανέναν "άκυρο" ντυμένο με τη στολή του τρομοκράτη...



http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_9722.html