Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Φωτιές άναψε στα Σκόπια δήλωση του Δρούτσα


"Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ"

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας “Real Fm” δήλωσε εκτός των άλλων πως ο Ν. Γκρουέφσκι (πρωθυπουργός των Σκοπών) στέλνει κάποια δειλά μηνύματα ότι αντιλαμβάνεται πλέον ότι...
...πρέπει ν’ αλλάξει στάση εάν θέλει να δει πραγματικό ευρωπαϊκό μέλλον για τη χώρα του. Και γι’ αυτό εμείς λέμε «περιμένουμε, εάν θέλεις με εποικοδομητικό τρόπο να συζητήσεις, εδώ είμαστε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να δούμε με σοβαρότητα το θέμα και να προχωρήσουμε».

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, με ανακοίνωσή της, σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Δρούτσας, σχετικά με το θέμα της ονομασίας, όπου και αναφέρεται πως:

«Θεωρούμε τη δήλωση του κ. Δημήτρη Δρούτσα ως ανεύθυνη. Η δήλωση δεν συμβάλλει στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και γίνεται στο πλαίσιο εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα. Ποιος τηρεί τις αρχές του και ποιος όχι, στη σχετική διαδικασία, θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Εμείς είμαστε συνεπείς στις αρχές μας και δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε σε λύση, η οποία θα επιφέρει ζημίες στα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα»


Πάντως αν προσέξατε ούτε που αναφέρουν στο κείμενο το όνομα Μακεδονία...


http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6297.html