Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Η Άγκυρα προετοιμάζεται για θερμό καλοκαίρι!


Anti-ntp: Υπάρχουν κάτι προφητείες του γέροντα παϊσιου που λένε ότι τα γεγονότα θα αρχίσουν από τον Έβρο... ο θεος μαζι μας...Είχε πει... ο παίσιος... Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί ....Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη......

  • Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η διοίκηση της 1ης Στρατιάς αποφάσισε την μεταφορά της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας από το Χαντίμκιοϊ της Κων/πολης στον Έβρο
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο τουρκικό σχέδιο ενίσχυσης των δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ανατολική Θράκη, οι οποίες ήδη συγκροτούν μια ετοιμοπόλεμη επιθετική δύναμη κρούσης.
Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε την μεταφορά της συγκεκριμένης επίλεκτης μονάδας, λίγες εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη τοποθέτηση του στρατηγού-καταδρομέα Ισίκ Κοτσανέρ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από την αποστράτευση του σημερινού αρχηγού στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Έλληνες αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για...
.. μια ακόμη απροκάλυπτη κίνηση επίδειξης επιθετικότητας εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας, η οποία συνδέεται ευθέως με το σχέδιο «Βαριά», για το οποίο δημοσιεύουμε εκτενή ανάλυση στο τρέχον τεύχος του περιοδικού «Στρατιωτική Ισορροπία και Γεωπολιτική».
Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν είναι άμοιρη των ευθυνών οι οποίες προκύπτουν από σειρά διαπιστωμένων μικρών και μεγάλων προκλήσεων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Αφού ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν κατά δήλωσή του «ελέγχει τις Ένοπλες Δυνάμεις» είναι προφανές ότι υπάρχει σύμπνοια πολιτικών και στρατιωτικών υπό την ομπρέλα του Νέο-Οθωμανισμού.
Ενδεικτικό του κλίματος που καλλιεργεί η Άγκυρα στοχεύοντας στην άσκηση πιέσεων σε τοπικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί και η «αιφνίδια» αναφορά στο ζήτημα της επικινδυνότητας των Στενών των Δαρδανελλίων. Η Άγκυρα προχώρησε σε δηλώσεις αναφερόμενη στα προβλήματα ρύπανσης που παρατηρούνται, για την οποία ευθύνονται τα δεξαμενόπλοια που διαπλέουν τα στενά, για να καταλήξει υποδεικνύοντας ως ασφαλέστερη λύση την μεταφορά πετρελαίου μέσω των υπαρχόντων αγωγών Μπακού Τσεϊχάν και του ανύπαρκτου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης!
Όλα αυτά αποτελούν προοίμιο ενός καλά προμελετημένου σκηνικού κρίσης, ένα σκέλος του οποίου συνδέεται με την μεταφορά της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ενώ άλλο παραπέμπει στην έξαρση των κουρδικών επιθέσεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Απομένει να δούμε αν θα υπάρξει «επέκταση» των επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα στη Δυτική Τουρκία, οπότε όλα τα αντανακλαστικά μας θα πρέπει να σημαίνουν κόκκινο…


http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_7731.html