Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Οι 120 σελίδες του μνημονίου, τελικά είναι 1300!!!


  • Παρέδωσαν τη χώρα οι σημερινοί κυβερνώντες, υπογράφοντας ένα μνημόνιο, από το οποίο εμφάνισαν μόνο το 1/10 του περιεχομένου του
  • Απάτη ολκής σε ανωτατο πολιτικό επίπεδο και καθαρή εξαπάτηση ολόκληρου του κοινοβουλίου και όλων των Ελλήνων πολιτών
  • Μπορεί η κυβέρνηση της αποδεδειγμένης και συνεχόμενης απάτης να διαχειρίζεται το πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό μέλλον της χώρας;

Όχι 120 σελίδες που πέρασαν από τη Βουλή αλλά 1300 και πλέον σελίδες φέρεται είναι το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση!!! Εφόσον αυτό ανταποκρίνεται.....
.... στην πραγματικότητα τότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έχει συντελεστεί στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Χωρίς καν να κοιτάξουμε τα όσα επιπλέον αναφέρονται, η ΑΠΑΤΗ είναι δεδομένη. Πόσω μάλλον να αρχίσουμε να τα κοιτάμε κιόλας.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μην πάρει δάνειο από άλλη χώρα, δε μπορεί να υποθηκεύσει ή ενοικιάσει έσοδα ή περιουσία ή να μεταφέρει τα χρέη της, κάτι που όμως μπορούν να κάνουν οι χώρες που δανείζουν. Τα χρέη δηλαδή της Ελλάδας θα μπορούν να μεταβιβάζονται αλλού στην Τουρκία για παράδειγμα! Μπορεί να γίνει έτσι Εξωτερική πολιτική; Ποτέ! Μπορεί έτσι ένα κράτος να είναι πράγματι κυρίαρχο; Ποτέ!
Η σύμβαση υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό σημαίνει. Για να είναι νόμιμη η σύμβαση αναφέρεται ότι αρκεί η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών και τίποτα άλλο. Δε μπορεί να προσφύγει σε δικαστήρια. Μόνο το ευρωπαϊκό δικαστήριο και τα συνταγματικά δικαστήρια των χωρών δανειστών μπορούν να κρίνουν το μνημόνιο. Αυτά και πολλά ακόμα…


Μετά από αυτές τις εξελίξεις:

  1. Το ΠΛΗΡΕΣ κείμενο του ΑΓΓΛΙΚΟΥ μνημονίου πρέπει να αναρτηθεί επίσημα από την κυβέρνηση.
  2. Στη συνέχεια πρέπει να συσταθεί ταχύτατα ανεξάρτητη αρχή για την πιστή και λέξη προς λέξη εκ νέου μετάφραση του μνημονίου και όλων των παραρτημάτων αυτού, και στη συνέχεια να γίνει επίσημη και ανοιχτή σε ηλεκτρονική διαδικτυακή διαβούλευση αντιπαραβολή αυτής της μετάφρασης με την έκδοση μετάφρασης που παρουσίασε το κυβερνών κόμμα του ΔΝΤ.
  3. Aν διαπιστωθούν αποκλίσεις αγγλικού-ελληνικού, παραλείψεις και αποκρύψεις, το κατοχικό μνημόνιο πρέπει να AKYΡΩΘΕΙ και τα κόμματα που το ψήφισαν πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του Ελληνικού λαού και για ΠΡΟΔΟΣΙΑ της χώρας και των πολιτών της.
  4. Tαυτόχρονα και έως ότου γκρεμιστεί η νέα δουλεία απαιτούμε να αναρτώνται σε διαδικτυακή διαβούλευση όλες οι προσθήκες και επισυμφωνίες που συνάπτουν καθημερινά ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ οι νεοκατοχικοί δανειστές της χώρας με την κυβέρνηση του ΔΝΤ και για τις οποίες ΔΕΝ ενημερώνεται ο Ελληνικός λαός.
  • Συνταγματικό πραξικόπημα η ψήφισή του
  • Έπρεπε να περάσει με 180 ψήφους, λένε συνταγματολόγοι
Περιφρόνησαν τη Βουλή και τη λαϊκή κυριαρχία, τονίζει ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης.
Μπαστούνια τα βρίσκει η κυβέρνηση… όχι μόνο για το Μνημόνιο και τις αποφάσεις που επιβάλλει, αλλά και για τον τρόπο που το ψήφισε στη Βουλή.
Προσφυγές και αγωγές πρόκειται να κατατεθούν μέσα στον Ιούλιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργηση νομοθετημάτων που προστατεύονται από τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Προσφυγές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και άλλους οργανισμούς, αλλά και αγωγές κατά του Δημοσίου για τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και επιδομάτων, για επιστροφή των παρακρατούμενων.
Στόχος των οργανισμών, με επικεφαλής τον ΔΣΑ, κατά της λαίλαπας του Μνημονίου είναι να σταλεί ένα μεγάλο μήνυμα αντίστασης, με την κατάθεση αγωγών από 100.000 και πάνω(!), ώστε να υποχρεωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να δει τι θα κάνει, ότι δεν περνάνε τα μέτρα που καταλύουν ανθρώπινα δικαιώματα, που προστατεύονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση του 1952 και τη Συνθήκη της Λισσαβώνας.
Με το Μνημόνιο καταλύονται όλα. Καταλύεται η νομιμότητα. Και δεν θα μείνουν μόνο εκεί. Θα υπάρξει συνέχεια στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η μια πλευρά.
Υπάρχει όμως και μέγα θέμα παραβίασης του Συντάγματος.
Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασιμάτης, που έχει την εποπτεία και τον συντονισμό των δικαστικών ενεργειών των παραπάνω φορέων, είναι σαφής.
Ο κ. Κασιμάτης μας είπε:
- Αυτή η μεθόδευση της ψήφισης του Μνημονίου ως απλού νόμου είναι πρωτοφανής. Έπρεπε να περάσει με τα 3/5 της Βουλής (δηλαδή 180 ψήφους), όπως προβλέπει το άρθρο 28, παρ. 2 του Συντάγματος. Παρέκαμψαν το Σύνταγμα. Πρόκειται για παραχώρηση αρμοδιότητας της Βουλής. Περιφρόνησαν τη Βουλή. Περιφρόνησαν τη λαϊκή κυριαρχία. Πρόκειται, λένε και άλλοι συνταγματολόγοι, για συνταγματικό πραξικόπημα!
Και υποστηρίζουν ότι είναι ΑΚΥΡΗ η σύμβαση, το Μνημόνιο!


http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/120-1300.html