Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Παπακωνσταντίνου καλεί σε δεύτερη ψηφοφορία για το μνημόνιο!!!


  • Η δεύτερη ψηφοφορία θα δώσει υπερεξουσίες στον υπουργό Οικονομικών
  • Οι βουλευτές που ψήφισαν την πρώτη φορά το μνημόνιο (και αργοτερα ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν) καλούνται να επαναλάβουν το "έγκλημα" κατά του ελληνικού λαού
  • Η συμπληρωματική ψήφιση του μνημονίου καταργεί σε μεγάλο μέρος την λειτουργία της Ελληνικής Βουλής
Σοκ έπαθαν υπουργοί και βουλευτές όταν πληροφορήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου μια ακόμη επώδυνη διαδικασία που τους επιφυλάσσει.
Δεν ήθελα......ν να πιστέψουν ότι τους καλεί και πάλι στη Βουλή για να ψηφίσουν και πάλι το Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η Ελλάδα με το ΔΝΤ και την Ευρώπη προ μηνός, με αποτέλεσμα εκεί που ήθελαν να ξεχάσει ο κόσμος ότι ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη τη λαιμητόμο της χώρας, να ξαναφουντώσουν οι αντιδράσεις.
Ο Παπακωνσταντίνου βάζει σε νέα δοκιμασία την Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί θέλει στο Μνημόνιο, που έχει την ισχύ σύμβασης, να είναι εξουσιοδοτημένος για όλα από τη Βουλή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι. Έτσι μέσα στην εβδομάδα θα καθοριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα όπου οι βουλευτές θα ψηφίσουν αυτήν τη φορά τη σύμβαση που δεν είχε επικυρωθεί όταν συνεζητείτο στη Βουλή και είχε δεσμευτεί ο Παπακωνσταντίνου ότι θα τη φέρει προς ψήφιση. Τότε ο υπουργός Οικονομικών είχε εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει εκείνος τα απαραίτητα έγγραφα, επειδή ο χρόνος έτρεχε και έπρεπε να προλάβει η κυβέρνηση τις ημερομηνίες ώστε να πάρουμε την πρώτη δόση του δανείου.
Τώρα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται μπροστά σε μια νέα δοκιμασία και ανατριχιάζουν και μόνο στην ιδέα ότι θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι τουλάχιστον με τη συνείδησή τους, αν όχι και με τη χλεύη των ψηφοφόρων τους...





http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_3256.html