Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μας κρύβουν κάτι με τα Ίμια? Ανανεώθηκε 2 φορες


Πατήστε διαβάστε περισσότερα για να δείτε την φωτό
H φωτό αυτή ψαρεύτηκε από το facebook...


Διαβάστε και την ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγη ώρα στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος:
Συμφώνως με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος «Ελεύθερη Ωρα» της 8ης Ιουνίου, όσο και αναρτήσεις ιστοσελίδων αμυντικού περιεχομένου, που συνοδεύονται από ευκρινέστατη φωτογραφία, απεικονίζεται ο τάφος ενός 20ετούς στρατιώτου, όπου αναγράφονται ότι «εφονεύθη εκτελώντας εντεταλμένη αποστολή στο Ν.Α. Αιγαίο (Ιμια)», ενώ πιο κάτω, έχει τα στοιχεία «Στράτος - Αλέξανδρος Καραγαϊτάνης - 28/03/1997 - ετών 20»! Επίσης αναγράφεται ακόμα, «τιμή και δόξα σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα!»

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

1. Τι γνωρίζουν και ποια στοιχεία υπάρχουν στις αρμόδιες αρχές, για τον «φονευθέντα σε εντεταλμένη αποστολή» 20ετή στρατιώτη, στα Ιμια τον Μάρτιο του 1997;

2. Μπορεί να μας πληροφορήσει το Υπουργείο, κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε χώρα, η αναγραφόμενη αποστολή, ποια μονάδα την έφερε σε πέρας και ποια ήσαν τα αποτελέσματα τότε; Υπάρχουν και άλλοι στρατιώτες που εφονεύθησαν στην αποστολή;

Απάντηση από το ΓΕΣ


ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Εκπρόσωπος Τύπου 09 Ιουνίου 2010
Γενικό Διευθυντή Απογευματινής Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»
Κύριε Διευθυντά Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας σας την 8 και 9 Ιουνίου 2010 που αφορούν στον θανάσιμο τραυματισμό του Στρατιώτη Καταδρομών ΕΑΚ τον Μάρτιο του 1997, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:
Ο παραπάνω στρατιώτης υπηρετούσε σε...... Μονάδα της νήσου ΚΩ και από 2 Μαρτίου 1997 είχε τοποθετηθεί στο τμήμα Καταδρομών σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (κανονιοφόρος «Πυρπολητής»), αποστολή του οποίου ήταν η περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Κω.
Την 28 Μαρτίου 1997, ευρισκόμενος στην τραπεζαρία της κανονιοφόρου που ήταν «εν όρμω» στο λιμάνι της Κω, τραυματίστηκε θανάσιμα, συνεπεία πυροβολισμού από τον συνάδελφο του Στρατιώτη Καταδρομών Ι.Β., ο οποίος όπλισε το όπλο του και πυροδότησε αυθαίρετα χωρίς να κάνει έλεγχο αν έφερε γεμιστήρα, εντός της τραπεζαρίας της Κανονιοφόρου.
Για το προαναφερθέν περιστατικό, διενεργήθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών. Το πόρισμα της ΕΔΕ κατέδειξε τον υπαίτιο του θανάσιμου τραυματισμού του Στρατιώτη ΕΚ στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράνομη οπλοχρησία.
Τα παραπάνω γεγονότα, σας αναφέρονται προς διευκρίνιση των αιτιών και συνθηκών του θανάτου του ο Στρτη (ΚΔ) ΕΑΚ. Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού.
Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ



ksipnistere.blogspot.com
http://eleusis.pblogs.gr/