Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Πού το πάνε οι Αλβανοί με τους τσάμηδες;


  • Η αλβανική βουλή έχει κηρύξει την 25 Ιουνίου ημέρα μνήμης της δήθεν γενοκτονίας των αλβανοτσάμηδων
  • Παράξενη ανθελληνική τάση στην Αλβανία, όπου εγείρεται το θέμα των "τσάμηδων", της επιστροφής τους στην Ελλάδα και της διεκδίκησης περιουσιών στην περιοχή της Ηπείρου
  • Παράξενες συγκεντρώσεις στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Για όσους δεν γνωρίζεται πρόκειται για αλβανούς εθνικιστές οπού είχαν κάνει συμφωνίες ακομα και με τους Ναζί για να έχουν Ελληνικό έδαφος στην Βόρεια Ελλάδα υπό την δικιά τους αλβανική κυριαρχία οπου ο Ελληνικος στρατος τελικά τους κατατρόπωσε και τους έδιωξε.....
Μετά την έλευση της ενός λεπτού σιγής μέσα στην αλβανική βουλή...Ο τσάμης βουλευτής πήρε το λόγο και απευθυνόμενος προσωπικά στο Ελληνα αντιπρόσωπο Βαγγέλη Ντούλε του εκτόξευσε απείλη λέγοντας του:
"Βαγγέλη Ντούλε, δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα εναπομείναν κουτάβι του Ζέρβα μέσα στην αλβανική βουλή. Θα σου δείξω εγώ πως κρατούν την ενός λεπτού σιγή όμως"
Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα βουλευτή ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι προσωπική του υπόθεση, που πηγάζει αποκλειστικά από τα πιστεύω του, για το ποιον θα τιμά και δεν δέχεται καμία υπόδειξη επΆ αυτού. Ταυτόχρονα, επέκρινε την πρόεδρο του κοινοβουλίου για το γεγονός ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα αμέσως μετά την εκτόξευση των απειλών.
Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου έχει αποθρασύνει τους αλβανούς εθνικιστές οπού ονειρεύονται την "Μεγάλη Αλβανία" με την προσάρτηση του Τετόβου των Σκοπίων αλλά και της λεγόμενης Τσαμουριάς (της σημερινής Θεσπρωτίας) ως αλβανικά εθνικά εδάφη...

Απόπειρα εισόδου στην Ελλάδα και απαίτηση επιστροφής περιουσιών στους "τσάμηδες"
Το φαινόμενο αυτό όμως, δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό που έχει σημειωθεί στην Αλβανία, αφού τις προηγούμενες ημέρες πολλές φορές προσπάθησαν μεγάλες ομάδες (αποτελούμενες από 200-300 φανατικούς εθνικιστές αλβανούς) να περάσουν στην Ελλάδα με αλβανικά λεωφορεία.
Η είσοδός τους αντιμετωπίστηκε τις αρχές της Αλβανίας και αφού δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρα μας. Στα συνθήματα που φώναζαν οι εξαγριωμένοι αλβανοί, πρωταρχικό ρόλο έπαιζε η "τσαμουριά", ενώ ήταν εμφανέστατη η απαίτηση για την απόδοση περιουσιών στους τσάμηδες ιδιοκτήτες τους!!!

Μεθοριακός σταθμός της ΕΕ αφύλακτος
Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε! Η κατάσταση ασφαλείας μόνο ως ιδιαίτερα επισφαλής μπορεί να χαρακτηριστεί στη χώρα μας, εξ αιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων! Και αυτό τη στιγμή που η λαθρομετανάστευση, η διακίνηση λευκής σαρκός και ναρκωτικών αλλά και το λαθρεμπόριο όπλων κάνουν θραύση, η κυβέρνηση αφήνει ανεπάνδρωτα τα φυλάκια στη μεθόριό μας με την Αλβανία, αφήνοντας τον οποιονδήποτε να περνά ελεύθερα μέσα στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή επικράτεια!
Διαβάστε τώρα και τα ακόμη πιο απίθανα, όπως περιγράφονται από τον βουλευτή Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δεκέμβριο του 2009 αλλά και πρόσφατα, δημιουργήθηκαν εντάσεις και απειλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στον σταθμό, όταν οι ένστολοι αποπειράθηκαν να ελέγξουν το περιεχόμενο νεκροφόρων αυτοκινήτων και τους απαγορεύτηκε με απειλή όπλων από τους Αλβανούς, φερόμενους ως συγγενείς των νεκρών».

Μηδενικές αντιδράσεις από το ΥΠΕΞ
Μπορεί το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να τελεί σε περίοδο διακοπών (αν εργάστηκε ποτέ) ή να μην έχει σαφή εικόνα της κατάστασης (αν θέλουμε να δικαιολογήσουμε κάπως τους εκεί υπευθύνους), αλλά είναι απαράδεκτη η ανοχή (από την ελληνική πλευρά) τέτοιων "τάσεων" και "εικόνων" που θα αποτελέσουν πεδίο λαμπρό για την ανθελληνική προπαγάνδα των φανατικών αλβανών (και όχι μόνο)...



http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_9000.html